Gepubliceerd op:
1
januari
2019

Nicole, Judith en Omar zijn vaste bezoekers van CADO Dagopvang Offenkonk in Sint-Katelijne-Waver. Ze vertellen je graag waarom zij hier zo graag komen.

Het is een regenachtige decembernamiddag, maar in de CADO Dagopvang Offendonk is van dat druilerige weer niets te merken. Wanneer je het flatje op de gelijkvloerse verdieping van de residentie Offendonk binnenstapt, voel je direct een gezellige warmte. Vandaag zijn Nicole, Judith en Omar van de partij. Mieke, de zorgkundige, is klaar om de taart aan te snijden.

Nicole: “Het is rustig vandaag. Ik kom twee keer per week naar de dagopvang. Rond half twaalf eten we hier soep en daarna een lekker middagmaal. Dus ik zorg dat ik tegen dan hier ben. Ik kom te voet tot hier, en zit daarna liefst rustig te praten met de andere bezoekers. Ik neem dus niet zoveel deel aan de activiteiten zelf.”

Judith: “Ik kwam vroeger weinig buiten. Via zorgcoach Bie, ben ik hier terechtgekomen. Ik kom nu terug een beetje onder de mensen. Vooral het gezellig praten met elkaar, knutselen en zingen vind ik fijn. Ik hou van muziek. Zowel zelf zingen als luisteren naar muziek kan hier.”

Nicole: “De radio staat hier altijd op. Maar als we het liever rustig hebben, dan zetten we de radio uit.”

Omar: “Ik kom vooral voor een douchke en voor de meiskes (lacht).”

Mieke (zorgkundige): “Er komen momenteel niet zoveel mannen tot in de dagopvang. Zij kunnen hier nochtans ook terecht maar lijken moeilijker te overtuigen. We kunnen mensen ook een voetbad geven, een pedicure of hun haar wassen en verzorgen. Voor sommige mensen is dat ook een reden om te komen.”Judith: “Ja of de nageltjes doen, dat is ook altijd fijn.

Omar: “ Ja, ze brushen hier ook het haar van de mensen. Mijn haar niet hé, ik heb er niet meer genoeg. (lacht).”

Nicole: “Sommige mensen helpen ook met het koken. Vanmiddag was het pompoensoep en daarna stoofvlees met gebakken aardappeltjes en prei. Er is ook altijd een dessertje en koffie en thee zoveel als we willen.”

Judith: “Ik kan de CADO echt aan iedereen aanraden. Als je het moeilijk hebt, kan het fijn zijn om samen ondereen te praten. Dat doet echt deugd.”

Nicole: “Je bent hier ook niet gedwongen om mee te doen met bepaalde activiteiten, je kiest zelf wat je wel of niet wil doen. Als het mooi weer is, dan gaan we vaak in de tuin hierachter wandelen.”

Mieke (zorgkundige): “We hebben ook al een aantal leuke uitstappen gedaan naar Planckendael en het GROM. Dat was plezant. Voor de invulling van onze activiteiten kijken we naar wat de mensen graag willen doen. Omar kaart graag dus straks gaan we nog een kaartje leggen.”

Tijd om gezellig aan tafel te gaan en die lekkere taart te verorberen!

Wil je meer weten over de CADO Dagopvang?Neem dan contact op met verantwoordelijke Femke Deswert op het nummer 015 30 69 98 of via e-mail femke.deswert@zbrivierenland.be. De dagopvang is gelegen in Den Haes 8, Sint-Katelijne-Waver en is open van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur.