Gepubliceerd op:
16
april
2020

18/05/2020 De lokale dienstencentra blijven gesloten maar starten beperkt een aantal activiteiten terug op vanaf 2 juni. Alles is op afspraak en via één-op-één-contacten.

Wanneer er bijkomende richtlijnen komen van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid worden die zo snel mogelijk geïmplementeerd. 

 

Update 18/05: beperkte heropstart vanaf 2 juni

Vanaf 2 juni kan er terug gebruik gemaakt worden van volgende dienstverleningen op afspraak:

  • kapper en pedicure
  • douche
  • verkoop van vuilniszakken

Vanaf 25 mei kunnen gebruikers bellen met het lokaal dienstencentrum om een afspraak te maken vanaf 2 juni. De dienstencentra zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 15 uur.

Sluiting lokale dienstencentra

Vanaf donderdag 12 maart zijn de lokale dienstencentra gesloten. Deze sluiting is opgelegd door het agentschap Zorg en Gezondheid en geldt al tot en met 8 juni. Alle activiteiten zijn afgelast. 

Het slotevent van dienstencentrum De Smis kan door deze maatregelen niet doorgaan. Betalingen voor de feestmaaltijd zullen worden teruggestort. Voor vragen hierover contacteer dienstencentrum De Rooster. Zodra we meer info hebben over de opheffing van de maatregelen, zullen we een datum prikken voor een alternatief evenement.

UPDATE 18/03 : Geen maaltijden in dienstencentra, wel maaltijden aan huis

Vanaf 23/03 Zullen alle maaltijden geleverd worden aan huis om zelf thuis op te warmen. Indien nodig worden deze ook naar boven gebracht.

Maaltijden kunnen telefonisch besteld worden bij de lokale dienstencentra, ten laatste de dag voordien om 12u 's middags. Ook maaltijden voor het weekend zijn mogelijk, deze bestel je uiterlijk op maandag van die week.

De prijs voor een maaltijd is €7 (€4,5 OMNIO).

Het menu kan je hier bekijken.

De middagmaaltijden in de dienstencentra gaan niet meer door, er kunnen ook geen maaltijden meer afgehaald worden.

Dienstencentra blijven telefonisch bereikbaar

Alle bezoekers die kunnen bereikt worden, werden geïnformeerd over de wijzigingen.  De medewerkers van het lokaal dienstencentrum blijven telefonisch bereikbaar en waar nodig zullen zij huisbezoeken doen om noden te detecteren en op te lossen. Op die manier kunnen we de meest kwetsbare bezoekers toch de nodige zorg verlenen.

Geen maaltijden in de dorpen

De maaltijden in de dorpen zijn voor de komende maand ook geannuleerd. De ingeschreven bezoekers zijn verwittigd.