Gepubliceerd op:
11
maart
2020

19/03/2020 Het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid geeft de ouderenzorg een nieuw advies in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarom past Zorgbedrijf Rivierenland een deel van zijn werking aan.

De genomen maatregelen passen binnen de huidige context waarbij Zorgbedrijf Rivierenland gespaard is gebleven van (vermoedelijke) besmetting bij bewoners, medewerkers of vrijwilligers. We volgen de situatie van nabij op en passen onze werking aan waar nodig.

 

Sluiting lokale dienstencentra

Vanaf donderdag 12 maart zijn de lokale dienstencentra gesloten. Deze sluiting is expliciet gevraagd van het agentschap Zorg en Gezondheid en geldt voorlopig al tot en met 19 april. Alle activiteiten zijn afgelast.

Het slotevent van dienstencentrum De Smis kan door deze maatregelen niet doorgaan. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum gezocht. Betalingen voor de feestmaaltijd zullen worden teruggestort. Voor vragen hierover contacteer dienstencentrum De Rooster.

UPDATE 18/03 : Geen maaltijden in dienstencentra, wel maaltijden aan huis

Vanaf 23/03 Zullen alle maaltijden geleverd worden aan huis om zelf thuis op te warmen. Indien nodig worden deze ook naar boven gebracht.

Maaltijden kunnen telefonisch besteld worden bij de lokale dienstencentra, ten laatste de dag voordien om 12u 's middags. Ook maaltijden voor het weekend zijn mogelijk, deze bestel je uiterlijk op maandag van die week.

De prijs voor een maaltijd is €7 (€4,5 OMNIO).

Het menu kan je hier bekijken.

De middagmaaltijden in de dienstencentra gaan niet meer door, er kunnen ook geen maaltijden meer afgehaald worden.

Dienstencentra blijven telefonisch bereikbaar

Alle bezoekers die kunnen bereikt worden, werden geïnformeerd over de wijzigingen.  De medewerkers van het lokaal dienstencentrum blijven telefonisch bereikbaar en waar nodig zullen zij huisbezoeken doen om noden te detecteren en op te lossen. Op die manier kunnen we de meest kwetsbare bezoekers toch de nodige zorg verlenen.

Geen maaltijden in de dorpen

De maaltijden in de dorpen zijn voor de komende maand ook geannuleerd. De ingeschreven bezoekers zijn verwittigd.