Gepubliceerd op:
26
november
2018

In navolging van de Nationale Voorleesweek, houdt kinderdagverblijf Klein Begijnhof haar eigen voorleesweek. Mama's, papa's, oma's en opa's komen in de voormiddag langs om boekjes voor te lezen aan de kinderen.

"Onze voorleesweek is een leuke (groot)ouderparticipatieactiviteit rond het voorlezen in allerlei vormen. Taalstimulatie is erg belangrijk voor ons, dit kan via praten, voorlezen of via zingen. Zo kwam er ook eens een papa met zijn elektrische gitaar Kapitein Winokkio-liedjes zingen en dat was ook een groot succes bij de kindjes en de begeleidsters! Dit jaar hebben we bij de baby’s 5 kandidaten voorleesouders en bij de peuters 3. Het is echt leuk om zo’n enthousiasme en inzet te ervaren van de ouders. Er worden verhalen verteld over Sint en Piet, over diertjes die de gekste avonturen beleven, of er worden boekjes met muziekjes meegebracht.

De voorleesmomentjes zijn heerlijke voor de kinderen. Zo is er bv. een mama die een Tik-tak verhaal rond Sint en Piet vertelt waar zelfs baby’s ademloos naar luisteren en kijken. Maar ook de ouders genieten ervan eens een voormiddagmoment in ons kinderdagverblijf te beleven. Ze komen een kwartiertje lezen maar blijven vaak nog langer plakken omdat ze er zo van genieten om eens mee in de leefgroep te vertoeven."

door Katrien Berings, verantwoordelijke kinderdagverblijf Klein Begijnhof.