Gepubliceerd op:
13
november
2019

Deze dag werd geïntroduceerd omwille van de wereldwijde alarmerende toename van de ziekte. In Zorgbedrijf Rivierenland is er ook extra aandacht voor personen die de diagnose kregen.

Ter gelegenheid van deze belangrijke dag deelt onze partner Sodexo tendenzen in de ouderenzorg met de medewerkers van het woonzorgcentrum. Bij de behandeling van diabetes blijkt vooral gezonde voeding belangrijk. Het standaardmenu van Sodexo past de principes van de gezonde voedingsdriehoek toe zodat een speciaal dieet meestal niet nodig is. Bij oudere diabetespatiënten moeten men diëten zoveel mogelijk vermijden omdat deze het risico op ondervoeding kan doen stijgen (minder energie in voeding, minder variatie, minder smaak). Enkel bij medisch voorschrift van de behandelende arts wordt een aangepast dieet toegepast.

Een interessant weetje: dieetkoeken zijn vaak vetrijker, groter in volume en vaak gezoet met fuctose... Niet alleen onze medewerkers krijgen de nodige informatie rond diabetes. 

In woonzorgcentrum De Lisdodde komt de Chef on Tour van Sodexo langs met een infosessie over diabetesdieet bij senioren. Nadat de geesten gevoed zijn, volgt er een proeverij om de magen van de aanwezigen te vullen. :-)

In de lokale dienstencentra De Smis en De Rooster kunnen bezoekers in de namiddag genieten van een heerlijke kop koffie met een suikervrije cupcake.