Gepubliceerd op:
10
augustus
2023

De waarden van het zorgbedrijf sluiten helemaal aan bij mijn eigen waarden. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik hier wilde werken!

Als ik die waarden las, wist ik meteen dat ik voor Zorgbedrijf Rivierenland wou werken

Dag Bieke, fijn je te ontmoeten! Kan je mij wat meer vertellen over je job?

Ik ben consulent personeel voor de klantgroep Zorgbedrijf Rivierenland. Daaronder valt een heel brede waaier aan HR-opdrachten. Ik ondersteun leidinggevenden bij de uitvoering van het HR-beleid en zorg voor de organisatie en uitvoering van de selecties voor mijn klantengroep. Daarnaast begeleid ik ook werknemers vanaf het selectiegesprek totdat ze uitstromen, bij vragen rond hun loopbaan, interne mobiliteit of inzet van hun talenten. Echt van het begin tot het einde.

Dit doe ik samen met de 2 andere consulenten die voor het Zorgbedrijf werken. Wij nemen elk een ander stukje van de klantengroep op ons. Ik ontferm me over de woonzorgcentra Roosendaelveld en Hof Van Egmont en over de Lokale Dienstencentra.

 

Werk jij ook af en toe samen met andere diensten?

Ja, ik werk nauw samen met onze dossierbeheerders, loonexperten en teamcoaches. Allemaal stuk voor stuk gedreven en fijne mensen, die met goesting onze teamopdracht waar maken. Maar evengoed met andere consulenten die voor Stad Mechelen werken. Wij komen regelmatig samen om HR-processen uit te werken en te verbeteren. Het onthaalbeleid, projecten rond employer branding, welzijn op het werk, … zijn allemaal thema's die wij regelmatig herbekijken om te verbeteren.

Natuurlijk kom ik ook heel veel in contact met de directeurs van het Zorgbedrijf, leidinggevenden, medewerkers, … Eigenlijk met iedereen die voor onze klantengroep werkt.

 

Wat vind jij het leukst aan je job?

Veel! (lacht) Ik kom met veel verschillende kanten van HR (= personeelsbeleid) in aanraking, vanaf dat een medewerker in dienst komt totdat die zou uitstromen. In veel organisaties neemt iedereen een stukje voor zich: werving en selectie, loopbaanbegeleiding, … Maar hier niet, daarom dat ik deze job zo fijn vind.

Daarnaast geeft het mij veel voldoening als we toch de perfecte kandidaat vinden voor een vacature die moeilijk in te vullen was. Als je de juiste persoon op de juiste plek krijgt en er echt een klik is tussen de job en de sollicitant, geeft dat een goed gevoel.

Wat ik zeker ook een toffe opdracht vind, is het heroriënteren van mensen binnen de organisatie. Het gebeurt wel eens dat medewerkers vastlopen en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Om hen dan verder te kunnen helpen en terug een plekje te geven, is een heel dankbare taak. Eigenlijk komt het erop neer dat ik gewoonweg graag mensen help.

Mijn liefde voor mijn job heb ik ook een stukje te danken aan mijn fijne collega's. Ik werk hier nog niet zo lang, maar voelde mij vanaf dag één volledig thuis in dit warme team. Hoewel wij allemaal heel verschillend zijn, kan iedereen volledig zichzelf zijn. Daarom werk ik hier zo graag. Ik ben met mijn gat in de boter gevallen!

 

In de zorgsector zijn er heel wat knelpuntberoepen, zorgt dat voor een extra grote uitdaging?

We hebben inderdaad altijd handen tekort en we hebben jammer genoeg geen wondermiddel om dat probleem op te lossen. Daarom moeten we creatief te werk gaan. Af en toe gebeurt het dat directie of leidinggevenden zelf met een voorstel afkomen. Zij zien het probleem vanuit een andere ooghoek, dus het helpt zeker en vast als ze mee op zoek gaan naar oplossingen. Samen nadenken en de uitdaging aangaan, dan komt het meestal wel tot een goed einde.

Hier kruipt natuurlijk veel tijd in. Het is even belangrijk om tijd te steken in onze medewerkers. Ik houd me veel bezig met de mentale gezondheid van de medewerkers achter het Zorgbedrijf. Als het aan mij lag, zou ik daar nóg meer tijd voor vrijmaken.

Ik merk ook, hoewel er veel uitdagingen zijn in de zorg, dat de medewerkers allemaal heel positief blijven. Het is belangrijk dat iedereen elkaar blijft begrijpen en dat we niet gaan zagen en klagen. (lacht)

 

Waarom heb jij gekozen voor een job bij Zorgbedrijf Rivierenland?

Toen ik verhuisde naar Mechelen, zag ik de vacature verschijnen voor consulent personeel. Toen heb ik de waarden van het Zorgbedrijf opgezocht: uniek, samen, passie en bezieling. Het viel mij meteen op hoe goed die bij mijn eigen waarden aansloten! Dat was voor mij belangrijk. Als ik mijn job zou beschrijven in vier woorden, zou ik het met die vier waarden doen. Maar ook dynamisch, klantgericht en betrouwbaar, de drie waarden van Stad Mechelen, sluiten perfect aan bij mij en mijn job.

Als ik die waarden las, wist ik meteen dat ik voor Zorgbedrijf Rivierenland wou werken. Ik hou dit in mijn achterhoofd wanneer ik sollicitatiegesprekken voer. Die match met onze kernwaarden is nodig om je echt thuis te kunnen voelen binnen onze organisatie. Als medewerkers gelukkig zijn, ben ik ook gelukkig!

 

Bedankt Bieke voor het fijne gesprek! Ik wens je nog veel succes in de toekomst.