Zorgbedrijf Rivierenland heeft 4 woonzorgcentra in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Zij bieden een thuis aan zorgbehoevende ouderen als thuis wonen niet meer haalbaar is. We bouwen elke dag aan een plek waar het goed is om te wonen, te leven en te werken en waar de bewoner centraal staat. De personeelsbezetting in onze woonzorgcentra ligt ongeveer 30% boven de (minimum)norm. 

De Lisdodde

Woonzorgcentrum De Lisdodde in Mechelen is een open (t)huis waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Onze 150 woongelegenheden zijn opgedeeld in kleinschalige woongroepen. In de ene vleugel wonen mensen met dementie, in de andere mensen met een fysieke zorgnood.

Hof van Egmont

Woonzorgcentrum Hof van Egmont is de nestor van onze woonzorgcentra. Het woonzorgcentrum in Mechelen werd geopend in 1972 en zal binnen enkele jaren verhuizen naar een nieuwe locatie. Samen bouwen we aan een (t)huis waar iedereen welkom is en waar bewoners elke dag een mooie dag beleven.

Bosbeekhof

Woonzorgcentrum Bosbeekhof in Sint-Katelijne-Waver opende de deuren in 2020. In de wijken Tuinwijk, Boshoek en Hoogdonk wonen 92 bewoners in comfortabele woongelegenheden. Het woonzorgcentrum ligt in een groene omgeving met een belevingstuin en een buurtpark.

Roosendaelveld

Woonzorgcentrum Roosendaelveld richt zich op personen met (jong)dementie en personen met een psychische kwetsbaarheid. 15 woningen bieden een thuis aan telkens 8 bewoners in een kleinschalige werking. We openden de deuren in mei 2021.

 • De Lisdodde

  wzc De Lisdodde
  Frans Broersstraat 1 
  2800 Mechelen

 • Hof Van Egmont

  wzc Hof van Egmont
  Hendrik Speecqvest 5 
  2800 Mechelen

 • Bosbeekhof

  wzc Bosbeekhof
  Wilsonstraat 28 
  2860 Sint-Katelijne-Waver

 • Roosendaelveld

  wzc Roosendaelveld
  Liersesteenweg 435 Z
  2800 Mechelen