wzc De Lisdodde

Woonzorgcentrum De Lisdodde bevindt zich net buiten de vesten van de Stad Mechelen. We beschikken over 156 woongelegenheden, inclusief 6 kamers voor kortverblijf. Er zijn 2 vleugels, een beveiligde afdeling voor bewoners met dementie, en een nieuwe vleugel, die begin 2013 in gebruik genomen werd. Op het dak van de nieuwe vleugel staan 24 comfortabele assistentiewoningen.

De beveiligde vleugel richt zich op bewoners met dementie en werd in 2017 opgedeeld in 7 'huisjes'. In elk 'huisje' leven telkens 11 tot 13 bewoners samen in een kleinschalige en huiselijke sfeer. Wie onze nieuwe vleugel binnenwandelt, merkt dat we gekozen hebben voor een tijdloze, comfortabele maar vooral ook huiselijke omgeving, met kleinschalige woongroepen, waar jong en oud zich thuisvoelen. Wij bieden kwalitatief hoogstaande zorg, waarbij we de hulptoestellen zoveel mogelijk achter de schermen opbergen, om de warme sfeer te bewaren. Daarnaast bieden we onze bewoners aantrekkelijke extra's, zoals een volledig uitgeruste wellness, een fitnesstuin en een aangename cafetaria met terras, petanquebaan en speelweide.

Voor onze bewoners en hun familieleden hebben wij een eigen website, www.wzcdelisdodde.be. Neem daar zeker ook een kijkje om meer te vernemen over de werking van De Lisdodde.

Zoek je geen continue opvang en verzorging, maar opvang voor een bepaalde periode of beperkte zorg, dan biedt Zorgbedrijf Rivierenland ook alternatieven: assistentiewoningen (of serviceflats), kortverblijf, nachtverblijf, dagverzorgingscentra en lokale dienstencentra.

De drie andere woonzorgcentra, Hof van Egmont, vind je in de Hendrik Speecqvest 5 in Mechelen, Bosbeekhof in de Wilsonstraat 28 in Sint-Katelijne-Waver en Roosendaelveld in de Liersesteenweg 435z in Mechelen.

Aanvraag tot verhuis

Je kunt een aanvraag doen in het woonzorgcentrum zelf: adres/telnr/email, of je kunt de zorgcoach contacteren.

Dagprijs

De dagprijs is de prijs die de bewoner per dag moet betalen. Deze is verschillend voor alleenstaanden en koppels en voor inwoners en niet-inwoners van Mechelen. Wat er allemaal in de dagprijs is inbegrepen vind je op de website van het woonzorgcentrum.

Schriftelijke overeenkomst

Met iedere nieuwe bewoner sluiten we een overeenkomst af. Daar zijn alle belangrijke zaken in opgenomen. De meest recente overeenkomst vind je hier.

Interne afsprakennota

Naast een overeenkomst is er ook een interne afsprakennota. Daarin vind je alle belangrijke afspraken. De meest recente afsprakennota vind je hier.