wzc Bosbeekhof

Het nieuwe woonzorgcentrum Bosbeekhof (voormalig wzc Sint-Elisabeth) opende in het najaar 2020. Het is gelegen midden in het groen aan de rand van het centrum van Sint-Katelijne-Waver. Er wonen 92 bewoners in alle rust op wandelafstand van het marktplein. Elke bewoner heeft een éénpersoonskamer met eigen badkamer.

Er zijn drie wijken in het woonzorgcentrum: Tuinwijk, Boshoek en Hoogdonk. De bewoners wonen in hun eigen straat. Iedere straat omvat 15 à 16 woongelegenheden. Zij delen een leefruimte, keuken en een terras. De inrichting van het woonzorgcentrum is huiselijk en bewoners kunnen ook hun eigen accenten toevoegen. Er is een gemeenschappelijke tuin waar iedereen van kan genieten. Achter de tuin is er een hondenlosloopweide waar bezoekers hun hond kunnen uitlaten. Deze ruimte is ook toegankelijk voor de bewoners. 

In de volgende bouwfase worden ook de gemeenschappelijke ruimtes afgewerkt. Hierdoor zal het volledige concept vorm krijgen waarbij de bewoners van de verschillende straten terechtkunnen in de publieke ruimtes van het woonzorgcentrum.

Een team van medewerkers en vrijwilligers staat klaar om iedere dag het beste van zichzelf te geven. Samen staan zij in voor de zorg voor de bewoner maar vooral voor een kwalitatieve dienstverlening op maat zodat iedere bewoner zichzelf kan zijn en kan genieten van het goede leven in en rond zijn nieuwe thuis.  

Op de eigen website van Bosbeekhof vind je meer informatie over de werking van het woonzorgcentrum. 

Zoek je geen continue opvang en verzorging, maar opvang voor een bepaalde periode of beperkte zorg, dan biedt Zorgbedrijf Rivierenland ook alternatieven in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver, zoals assistentiewoningen (of serviceflats), kortverblijf, nachtverblijf en dagverzorgingscentra.

De twee andere woonzorgcentra, De Lisdodde, vind je in de Frans Broersstraat 1, in Mechelen, en Hof van Egmont, in de H.Speecqvest 5, in Mechelen.

Aanvraag tot verblijf

Je kunt via het woonzorgcentrum een aanvraag doen of je kunt contact opnemen met de zorgcoach.

Dagprijs

De dagprijs is de prijs die de bewoner per dag moet betalen voor zijn verblijf. Meer info over de kostprijs vind je hier.

Schriftelijke overeenkomst en interne afsprakennota

Met iedere nieuwe bewoner sluiten we een overeenkomst af. Daar zijn alle belangrijke zaken in opgenomen. Naast een overeenkomst is er ook een interne afsprakennota. Daarin vind je alle belangrijke afspraken.