Lokaal dienstencentrum Den Deigem ligt in het centrum van Mechelen, schuin tegenover het Martin Patershotel en op loopafstand van de Vismarkt en de Korenmarkt.

Diensten

Den Deigem biedt je een ruim aanbod aan diensten.

Bij onze zorgcoach kan je terecht voor alle vragen rond zorg. Zij gaat mee op zoek naar de oplossing die het meest geschikt is voor jou. Je kunt met haar een afspraak maken via Den Deigem of via de zorgorganisatie.

Elke weekdag serveren we om 12 uur een driegangenmenu. Je reserveert je maaltijd ten laatste om 12 uur de dag ervoor. De menukaart vind je online of in het dienstencentrum. Een maaltijd kost (v.a. 1 januari 2024) 10 euro. Heb je een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je 7 euro. Betalen kan cash, via bancontact of op factuur. 

Bekijk het menu van het dienstencentrum

Voor het weekend kan je ook een meeneemmaaltijd bestellen. Er is een apart gerecht voor zaterdag, zondag en voor elke dag tijdens de verlengde weekends. Alle aangeboden maaltijden worden in het Hof van Egmont klaargemaakt. Zo’n kwaliteitsvol meeneemgerecht kost (v.a. 1 januari 2024) 10 euro per maaltijd en haal je op vrijdag op in het lokaal dienstencentrum.

Bekijk het afhaalmenu

Reservaties die geannuleerd worden uiterlijk de dag voordien voor 12 uur, worden terugbetaald of afgetrokken van de factuur.

Iedere week is er een pedicure aanwezig. Afspraken worden rechtstreeks met haar geregeld. De gegevens van de pedicure kun je opvragen in het dienstencentrum.

In Den Deigem kun je regelmatig je bloeddruk laten meten of medisch advies krijgen. De data staan vermeld in de activiteitenkalender.

Je kunt in Den Deigem ook een bad of douche nemen en je mag gebruik maken van de wasmachine en de droogkast. Voor de wasmachine betaal je 3 euro, voor de droogkast 2 euro. Reserveren doe je via telefoon, mail of rechtstreeks aan de balie van het dienstencentrum.

Heb je hulp nodig bij het boodschappen doen? Dan kun je gebruik maken van onze vervoerdienst boodschappen. Die is elke eerste en derde maandag van de maand beschikbaar om 13 uur. Je wordt thuis of in Den Deigem opgepikt en naar de supermarkt gebracht. Welke supermarkt, kies je zelf, zolang ze zich maar op grondgebied Mechelen bevindt. Op het afgesproken tijdstip brengt de chauffeur je weer naar huis. Hij of zij helpt je boodschappen zelfs binnendragen, als je dat wilt. Onze vervoerdienst is beschikbaar voor Mechelaars die onvoldoende mobiel zijn en kost 2 euro (1 euro per rit).

Tenslotte verkopen we ook incontinentiemateriaal voor volwassenen.

Activiteiten

Onze activiteiten omvatten voor elk wat wils. Een overzicht van de geplande activiteiten vind je op deze pagina. Wil je graag deelnemen aan één van de activiteiten? Neem dan contact op met het lokaal dienstencentrum. We helpen je graag verder.

Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn betalend. De kostprijs is erg democratisch en staat altijd vermeld in de activiteitenkalender. Als er een hapje voorzien is bij een gratis activiteit, dan is dit vrijblijvend.

We organiseren verschillende soorten activiteiten.

Informatieve activiteiten

Tijdens deze activiteiten komt een expert uitleg geven over een specifiek onderwerp. Onderwerpen die in het verleden al aan bod kwamen, zijn: Erfenisrechten, Ondersteunend thuis wonen, Wel alleen, maar daarom niet eenzaam, Diabetes, Waarvoor kun je in Den Deigem terecht?…

Heb je zelf een thema waar je graag informatie over zou krijgen? Geef het dan door aan de medewerkers van het lokaal dienstencentrum. Zij zullen nagaan of er een informatiemoment mogelijk is hierover.

Vormende activiteiten

In Den Deigem organiseren we elk jaar opleidingen zoals taallessen, danslessen, bloemschikken, computercursussen, leren werken met de tablet of de smartphone, bewegen…

Sommige lessen lopen het hele schooljaar. Daar schrijf je je dus best voor in bij de start van het schooljaar (september). Hou hiervoor de activiteitenkalender in de gaten of informeer tijdig in het lokaal dienstencentrum.

Recreatieve activiteiten

Er is in Den Deigem een permanent aanbod aan recreatieve activiteiten zoals gezelschapspelen, kaarten of darts. Je kunt ook tv kijken, de krant lezen of gebruik maken van ons internethoekje. Tijdens de openingsuren van Den Deigem kun je altijd terecht voor deze activiteiten.

Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten die we in groep doen. Tornooien, lotto, pictionary, volksspelen, rad van fortuin, enzovoort. Er zijn ook regelmatig feestjes in het lokaal dienstencentrum. Meestal voorzien we een feestmaaltijd, gevolgd door een optreden of een andere recreatieve activiteit. Iedereen is welkom, maar reserveren is verplicht, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de medewerkers van Den Deigem.

Partners

In het lokaal dienstencentrum vind je ook andere diensten waar je terecht kunt met vragen.

De wijkagent is elke donderdag aanwezig tussen 13 en 14 uur. Je kunt ook altijd contact opnemen met de dienst wijkwerkingen van de lokale politie, op het telefoonnummer +32 15 46 41 62. Zij kunnen je zeggen in welke zone je straat valt, of je kunt het zelf opzoeken op www.lokalepolitie.be.

We werken regelmatig samen met andere partners om activiteiten te organiseren. Okra Dijle, S +, Welcome in Mechelen, Vorming +, Coderdojo, het buurtcomité... Activiteiten in samenwerking met het dienstencentrum zijn opgenomen in de activiteitenkalender met vermelding van de betreffende partner.