De Plek opende op 7 juni 2022 haar deuren! Het lokaal dienstencentrum situeert zich in Sint-Katelijne-Waver, in een prachtig gerenoveerd gebouw waar ook de hoofdzetel van Zorgbedrijf Rivierenland is gevestigd.

Diensten

 Lokaal dienstencentrum De Plek is een open huis waar iedereen van de buurt terechtkan voor vorming, informatie, ontspanning en met vragen over hulp en dienstverlening aan huis.

De Plek, dat is…

 • elke middag samen lunchen in het buurtrestaurant.
 • een gezellige namiddag met een kop koffie, frisdrank of lekker biertje in de brasserie
 • een goed gevulde kalender met activiteiten waaraan je kan deelnemen
 • een plaats om bij te leren: we organiseren informatieve namiddagen en lessenreeksen
 • breien, haken, bloemschikken, yoga, line dance en andere leuke activiteiten en groepslessen
 • een ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt
 • advies over hulp en dienstverlening aan huis inwinnen bij de zorgcoach

 

De Plek beschikt over een ruim aanbod aan diensten. Dewelke? Dat lees je hieronder!

Zorgcoach

Je kan bij onze zorgcoach terecht voor al je zorgvragen. Samen zoeken jullie naar de meest geschikte oplossing. Zit je graag samen? Maak een afspraak via De Plek of via de zorgorganisatie.

Buurtrestaurant

Van maandag tot vrijdag kan je, van 12 tot 13 uur, in ons buurtrestaurant een hapje komen eten: soep, een hoofdgerecht én dessert! 

Nieuwsgierig naar het menu? De menukaart vind je online of in het dienstencentrum.

Bekijk het menu van het dienstencentrum

Prijs

De prijs voor het dagmenu in ons buurtrestaurant is 10 euro. Woon je in Sint-Katelijne-Waver én heb jij een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (omnio-statuut)? Goed nieuws, want dan krijg je 3 euro korting! Het volstaat om een kleefbriefje van je ziekenfonds mee te brengen.

Tip: wist je dat deze korting ook geldt voor de maaltijden aan huis die Zorgbedrijf Rivierenland bedeelt?

Reserveren

Kom je graag eten in het buurtrestaurant van de Plek? Vergeet dan niet je maaltijd te reserveren, dit doe je ten laatste om 12 uur de werkdag voor dat je komt

Voor beide reserveer je via 015 30 69 90.

Activiteiten

Naast bovenstaande diensten, is het lokaal dienstencentrum ook de ideale Plek om deel te nemen aan activiteiten, of er zelf een te geven. 

Het ruime gamma aan activiteiten maakt dat iedere bezoeker, jong en oud, zich ten volle zal kunnen amuseren! Kortom, voor elk wat wils.

Activiteitenkalender

Een overzicht van de geplande activiteiten kan je hieronder terugvinden in de activiteitenkalender. Sommige activiteiten of lessen gaan wekelijks door. Die vind je op de weekkalender. 

Activiteitenkalender ldc De Plek


Informatieve activiteiten

Tijdens dit soort activiteiten verwelkomen we een expert. Deze persoon beschikt over expertise over een bepaald onderwerp en komt hier graag een woordje uitleg over geven. Enkele onderwerpen die in onze lokale dienstencentra in Mechelen al aan bod zijn gekomen: 

 • Erfenisrecht
 • Ondersteunend thuis wonen
 • Wel alleen, niet eenzaam
 • Diabetes
 • ...

Heb jij een thema waar je meer over wil weten? Of wil je zélf graag een infosessie organiseren? Laat het weten aan de medewerkers van ldc De Plek, zij zullen jouw vraag met plezier bekijken.

Vormende activiteiten

Interesse om (bij) te leren? Dat kan in De Plek! Naast informatieve activiteiten, zullen er ook opleidingen voorzien worden.

Tip: sommige lessen lopen een heel schooljaar, schrijf je daarom best in bij de start van het schooljaar, in september. Deze info staat vermeld in de activiteitenkalender, je kan ook altijd informeren in het ldc zelf.

Voorbeelden

 • Taal- en danslessen
 • Bloemschikken
 • Computercursus
 • Leren werken met tablet/smartphone
 • ...

Recreatieve activiteiten

Er vinden ook heel wat recreatieve activiteiten plaats in De Plek. Denk maar aan gezelschaps- en kaartspelen, petanque, bingo, biljart... . Je kan rustig de krant of een tijdschrift lezen en ga zo maar door! Tijdens de openingsuren van het lokaal dienstencentrum kan je hier altijd terecht voor deze activiteiten.

Groepsactiviteiten maken ook deel uit van ons aanbod. Uitstapjes, tornooien, volksspelen... zelfs feestjes! Meestal zijn deze feestjes voorzien van een klein hapje, waar je vooraf voor dient te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.
Voor meer info kan je contact opnemen met de medewerkers van De Plek.

Inschrijven

Neem je graag deel aan één (of meerdere) activiteiten? Geef een seintje aan het lokaal dienstencentrum en we helpen je graag verder.

Mail deplek@zbrivierenland.be

Tel. 015 30 69 90 

Prijs

Vele activiteiten zijn gratis, anderen zijn betalend. De kostprijs staat altijd vermeld in de activiteitenkalender. Sommige activiteiten voorzien zelfs een hapje! Wil je hier tijdens deze activiteit van genieten, dan bestel en betaal je dit bij je inschrijving.

 

Wil jij je hobby met ons delen?

Kan jij handwerken, bloemschikken, koken of wenskaarten maken? Ben je sterk met computer of smartphone? Maak je graag mooie foto’s of schilderijen? Of kan jij een les yoga, tai chi, stoelaerobic of line dance geven? Laat onze bezoekers meegenieten van je talent en kom je hobby delen tijdens een workshop of lessenreeks.

Klinkt goed? Wil jij als vrijwilliger een activiteit ondersteunen? Laat het ons dan weten op chris.vancamp@zbrivierenland.be

 

Verhuur zaal Offendonk

Je kan onze polyvalente ruimte zaal Offendonk huren voor het organiseren van recreatieve activiteiten. Alles wat je hierover dient te weten, lees je in het huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement zaal Offendonk

 

Buurtrestaurant De Elzestraat

Het buurtrestaurant van lokaal dienstencentrum De Plek slaat zijn vleugels uit. Vanaf oktober luncht het buurtrestaurant ook iedere eerste en derde woensdag van de maand in de Elzestraat, namelijk de parochiezaal aan de Clemenceaustraat 111 te Sint-Katelijne-Waver. Op feestdagen is het restaurant gesloten.

Een driegangenmenu wordt aangeboden tegen een prijs van €9,50. Personen met een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds (omnio-statuut) betalen €6,50.

Reserveringen dienen steeds één week van tevoren worden geplaatst via 015 30 69 90 of deplek@zbrivierenland.be.


Menu ldc Elzestraat