De lokale dienstencentra zijn tijdelijk gesloten tot en met 8 juni om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Meer info.

Je kunt bij jou in de buurt terecht in een van de vijf lokale dienstencentra. Je bent er welkom voor een babbel, wat ontspanning, om iets bij te leren, voor een lekkere en gezonde maaltijd, een driegangendiner aan een democratische prijs, of een verfrissend of hartverwarmend drankje. Je krijgt er ook advies en informatie over onze andere diensten. We helpen je graag verder als je het moeilijk hebt met administratie, belastingen…

Maaltijden voor het weekend

Iedere vrijdag kan je een maaltijd afhalen in het lokaal dienstencentrum voor het weekend. Er zijn maaltijden voor iedere dag van het weekend voor de prijs van 7 euro per maaltijd. Bestellen doe je in het lokaal dienstencentrum van jouw voorkeur.

Wie is aanwezig in het dienstencentrum

Van bij je eerst e bezoek aan het lokale dienstencentrum merk je dat de talrijke vrijwilligers en de medewerkers tijd voor je maken. Het is ook de thuishaven van de zorgcoach, je gids en vertrouwenspersoon op het vlak van zorg.

Activiteiten in het dienstencentrum

In de dienstencentra leer je nieuwe mensen kennen of kom je oude bekenden tegen. Je vindt er een ruim aanbod aan activiteiten. Uitstappen, taal- en computerlessen, quizzen, optredens, enzovoort. Je bepaalt zelf wat je leuk vindt. Nieuwsgierig? Meer info over de activiteiten van het dienstencentrum in je buurt vind je in het activiteitenmagazine. Dit magazine is ook beschikbaar in het dienstencentrum, op openbare plaatsen en bij handelaars in je buurt.

Schrijf je in om een e-mail te ontvangen wanneer het nieuwe activiteitenmagazine uitkomt.

Inschrijven op nieuwsbrief

Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen een grote meerwaarde voor de werking van een dienstencentrum. Je bent dan ook van harte welkom om het team vrijwilligers in één van onze vijf dienstencentra te versterken. Steek je graag de handen uit de mouwen achter de toog of in de keuken? Zorg je met plezier mee voor de ontvangst van nieuwe bewoners? Organiseer je liever activiteiten of wil je je passie (bloemschikken, tekenen, taallessen…) overbrengen op anderen? Neem dan contact op met het lokaal dienstencentrum.

Ook vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale of de dienst aangepast vervoer ontvangen wij met plezier.

Meer informatie over vrijwilligers binnen Zorgbedrijf Rivierenland.