Lokaal dienstencentrum De Rooster is één van de twee dienstencentra in het centrum van Mechelen. Het ligt pal in het hart van het Klein Begijnhof. Boven het dienstencentrum zijn een twaalftal ouderenwoningen.

Diensten

De Rooster biedt je een ruim aanbod aan diensten.

Heb je graag gezelschap om je heen? Dan ben je welkom in onze cafetaria om iets te komen drinken. Je kunt er ook terecht voor een babbeltje, om een gezelschaps- of kaartspel te spelen of de krant te lezen. Je kunt een spelletje darts of sjoelbak spelen.

Je mag gratis gebruik maken van onze computer om te surfen op het internet, je mails te lezen of gebruik te maken van een office-programma. Heb je een eigen laptop, smartphone of tablet bij je, dan kun je gebruik maken van onze gratis wifi.

Bij onze zorgcoach kun je terecht voor alle vragen rond zorg. Hij gaat mee op zoek naar de oplossing die het meest geschikt is voor jou. Je kunt met hem een afspraak maken via De Rooster of via de zorgorganisatie.

Maaltijden

Elke weekdag serveren we om 12 uur een driegangenmenu. Je reserveert je maaltijd ten laatste om 12 uur de dag voordien. De menukaart vind je online of in het dienstencentrum. Een maaltijd kost (v.a. 1 januari 2024) 10 euro, (OMNIO-statuut: 7 euro). Dit bedrag betaal je bij reservatie, cash of via bancontact aan de balie van het dienstencentrum. 

Bekijk het menu van het dienstencentrum

Voor het weekend kan je ook een meeneemmaaltijd bestellen. Er is een apart gerecht voor zaterdag, zondag en voor elke dag tijdens de verlengde weekends. Alle aangeboden maaltijden worden in het Hof van Egmont klaargemaakt. Zo’n kwaliteitsvol meeneemgerecht kost (v.a. 1 januari 2024) 10 euro per maaltijd en haal je op vrijdag op in het lokaal dienstencentrum.

Bekijk het afhaalmenu

Services

Onze medische pedicure Inge is elke vrijdag aanwezig van 8.30 tot 13 uur. Maak wel tijdig een afspraak in het lokaal dienstencentrum.

Kapster Heidi is elke woensdag aanwezig van 8 tot 13 uur. Maak op voorhand met haar een afspraak in het dienstencentrum.

Op woensdag of vrijdag kan je een afspraak maken met een psycholoog. Onze medewerkers geven je daar graag meer info over.

Lokaal dienstencentrum De Rooster biedt nog tal van services. Zo kan je dagelijks gebruik maken van onze douche. Je hoeft enkel vooraf een afspraak te maken.

Je mag ook altijd onze wasmachine en droogkast gebruiken. Voor de wasmachine betaal je 3 euro, voor de droogkast 2 euro. Reserveren kan via telefoon, mail of rechtstreeks aan de balie van het dienstencentrum.

Eén keer per maand op vrijdag voorzien we in ons centrum een gezondheidshoekje. Je kan dan bij ons terecht voor medisch advies of het meten van je bloeddruk, polsslag en gewicht. De data kan je vinden op deze pagina.

Elke donderdag kan je in het lokaal dienstencentrum terecht voor een gesprek met de wijkagent. Die is beschikbaar van 10 tot 11 uur.

Tenslotte verkopen we ook huisvuilzakken, zowel per rol als per stuk, en incontinentiemateriaal voor volwassenen.

Activiteiten

Onze activiteiten omvatten voor elk wat wils. Een overzicht van de geplande activiteiten vind je in onze activiteitenmagazine. Wil je graag deelnemen aan één van de activiteiten? Neem dan contact op met het lokaal dienstencentrum. We helpen je graag verder.

Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn betalend. De kostprijs is altijd vermeld in de activiteitenkalender. Bij sommige activiteiten is er een hapje voorzien. Als je daar tijdens de activiteit ook graag van geniet, bestel en betaal je dit bij je inschrijving.

We organiseren verschillende soorten activiteiten.

Informatieve activiteiten

Tijdens deze activiteiten komt een expert uitleg geven over een specifiek onderwerp. De informatie die je krijgt, is bedoeld om je zelfredzaamheid te vergroten. Onderwerpen die in het verleden al aan bod kwamen, zijn: Erfenisrechten, Ondersteunend thuis wonen, Wel alleen, maar daarom niet eenzaam, Gezond ontbijten, Waarvoor kun je in De Rooster terecht?, Recht op waardig sterven, Geheugentraining, Internet voor dummies, Leren werken met een smartphone, …

Heb je zelf een thema waar je graag informatie over zou krijgen? Geef het dan door aan de medewerkers van het lokaal dienstencentrum. Zij zullen nagaan of er een informatiemoment mogelijk is hierover.

Vormende activiteiten

Bij De Rooster organiseren we elk jaar opleidingen zoals taallessen, turnlessen, bloemschikken en yoga.

Sommige lessen lopen een heel schooljaar. Daar schrijf je je dus best voor in bij de start van het schooljaar (september).

Recreatieve activiteiten

Wekelijks organiseren we activiteiten zoals gezelschapspelletjes en kaarten. Daarnaast organiseren we regelmatig groepsactiviteiten zoals tornooien, bingo, rad van fortuin, hoger-lager.

Er zijn ook regelmatig feestjes in ons lokaal dienstencentrum. Iedereen is welkom. Meestal voorzien we een feestmaaltijd, waar je vooraf voor moet reserveren, want de plaatsen zijn beperkt. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de medewerkers van De Rooster.

Partners

We werken ook regelmatig samen met anderen om activiteiten te organiseren. Kijk dus zeker eens op de externe websites van onze partners.

Samana

Gezinsbond

Wijkgezondheidscentrum Wel & Wee

Diabetesliga

Open School

Buurtcomité Klein Begijnhof