Den Abeel is gesitueerd in de wijk Tervuursesteenweg en richt zich op bewoners in de omgeving Mechelen Zuid. Ons dienstencentrum kent een lange traditie, maar de locatie is nieuw.

Diensten

Den Abeel biedt je een ruim aanbod aan diensten.

Bij onze zorgcoach kun je terecht voor alle vragen rond zorg. Zij gaat mee op zoek naar de oplossing die het meest geschikt is voor jou. Je kunt met haar een afspraak via Den Abeel of via de zorgorganisatie.

Elke weekdag serveren we om 12 uur een driegangenmenu. Je reserveert je maaltijd ten laatste om 12 uur de dag voordien. De menukaart vind je online of in het dienstencentrum. Een maaltijd kost (v.a. 1 januari 2024) 10 of 7 euro (OMNIO). Dit bedrag betaal je cash, via bancontact of op factuur aan het dienstencentrum.

Bekijk het menu van het dienstencentrum

Voor het weekend kan je ook een afhaalmaaltijd bestellen. Er is een apart gerecht voor zaterdag, zondag en voor elke dag tijdens de verlengde weekends. Alle aangeboden maaltijden worden in het Hof van Egmont klaargemaakt. Zo’n kwaliteitsvol meeneemgerecht kost 10 euro per maaltijd en haal je op vrijdag op in het lokaal dienstencentrum. 

Bekijk het afhaalmenu

Naast de gebruikelijke activiteiten van een lokaal dienstencentrum kun je in Den Abeel ook terecht voor pedicure. Je maakt hiervoor een afspraak, op het nummer +32 472 54 67 43.

De kapster komt op vrijdag. Je kunt met haar een afspraak maken, op het nummer +32 474 57 08 08.

Heb je hulp nodig bij boodschappen doen? Dan kun je gebruik maken van onze collectieve vervoerdienst boodschappen. Je wordt thuis of in Den Abeel opgepikt en naar de supermarkt gebracht. Op een afgesproken tijdstip brengt de chauffeur je weer naar huis. Hij of zij helpt je boodschappen zelfs binnendragen, als je dat wilt. Onze vervoerdienst is beschikbaar voor Mechelaars die onvoldoende mobiel zijn en kost 2 euro (1 euro per rit).

Activiteiten

Onze activiteiten omvatten voor elk wat wils. Een overzicht van de geplande activiteiten vind je in ons activiteitenmagazine. Wil je graag deelnemen aan één van de activiteiten? Neem dan contact op met het lokaal dienstencentrum. We helpen je graag verder.

Sommige activiteiten zijn gratis, andere zijn betalend. De kostprijs staat altijd vermeld in de activiteitenkalender. Als er een hapje voorzien is bij een gratis activiteit, dan is dit vrijblijvend.

We organiseren verschillende soorten activiteiten.

Informatieve activiteiten

Tijdens deze activiteiten komt een expert uitleg geven over een specifiek onderwerp. Onderwerpen die in het verleden al aan bod kwamen, zijn: Erfenisrechten, Ondersteunend thuis wonen, Wel alleen, maar daarom niet eenzaam, Diabetes, Waarvoor kun je in Den Abeel terecht?…

Heb je zelf een thema waar je graag informatie over zou krijgen? Geef het dan door aan de medewerkers van het lokaal dienstencentrum. Zij zullen nagaan of er een informatiemoment mogelijk is hierover.

Vormende activiteiten

In Den Abeel organiseren we elk jaar opleidingen zoals taallessen, danslessen, bloemschikken, computercursussen, leren werken met de tablet of de smartphone, bewegen…

Sommige lessen lopen een heel schooljaar. Daar schrijf je je dus best voor in bij de start van het schooljaar (september). Hou hiervoor de activiteitenkalender in de gaten of informeer tijdig in het lokaal dienstencentrum.

Recreatieve activiteiten

Er is in Den Abeel een permanent aanbod aan recreatieve activiteiten zoals gezelschapsspelen, petanque, biljart, bingo en sjoelbak. Je kunt er ook de krant of tijdschriften lezen. Tijdens de openingsuren van Den Abeel kun je altijd terecht voor deze activiteiten.

Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten die we in groep doen. Uitstappen, tornooien, lotto, pictionary, volksspelen, rad van fortuin, enzovoort. Er zijn ook regelmatig feestjes in het lokaal dienstencentrum. Iedereen is welkom. Meestal voorzien we een feestmaaltijd, waar je vooraf voor moet reserveren, want de plaatsen zijn beperkt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de medewerkers van Den Abeel.

Partners

In het lokaal dienstencentrum vind je ook heel wat andere diensten waar je terecht kunt met vragen: 

Woonpunt

Wijkagent

Samenlevingsopbouw 

We werken ook regelmatig samen met anderen om activiteiten te organiseren. Kijk dus zeker eens op de externe websites van onze partners.