Gepubliceerd op:
1
september
2022

In woonzorgcentrum Hof van Egmont zochten we een nieuwe zelfstandige medische pedicure. En wie kon die beter selecteren dan de bewoners zélf? “Fijn dat wij mochten beslissen”, lacht Jeannine. “Uiteindelijk verzorgt de pedicure toch onze voetjes?"

Bewoonsters Jeannine en Ingrid zagen vier kandidates voor de vacature van zelfstandige medische pedicure. Samen met medewerkster Hanane kozen ze de geknipte kandidaat.

Hanane: “Beide bewoners vonden het super dat ze hierbij betrokken werden. Al was het ook wel een beetje spannend, want de eindbeslissing lag bij hen en dat vonden ze toch wel een grote verantwoordelijkheid. Na de gesprekken waren ze trots op zichzelf.”

 

“Er moest echt een klik zijn”

De vier kandidates kregen de vraag om stap voor stap uit te leggen hoe ze te werk gaan. Het ‘stappenplan’ van pedicure Caroline sprak hen het meeste aan. Maar toch was het vooral haar goedlachse, vlotte uitstraling die de doorslag gaf.

Bewoonster Ingrid: “Natuurlijk is een goede voetverzorging belangrijk, maar daarnaast moet er toch ook echt een klik zijn. Een gezellige babbel tijdens de pedicure, voor ons is dat een heel groot stuk van de ervaring.”

Caroline is ondertussen al langs geweest voor een voetverzorging bij beide dames. Bewoonster Jeannine: “Ik ben blij met onze keuze. Caroline is een hele goeie pedicure! Nooit had ik gedacht dat ik dit zou kunnen, maar ik denk toch dat we deze selectie heel goed gedaan hebben. Dat wij mochten beslissen welke kandidate de job kreeg, vond ik trouwens een mooi gebaar. Want uiteindelijk verzorgen ze toch onze voetjes.” (lacht)