Gepubliceerd op:
18
september
2023

Het buurtrestaurant van lokaal dienstencentrum De Plek slaat zijn vleugels uit. Vanaf oktober luncht het buurtrestaurant ook iedere eerste en derde woensdag van de maand in de Elzestraat.

Nood aan een ontmoetingsplaats

Woensdag 13 september 2023 opende het buurtrestaurant officieel de deuren in de parochiezaal aan de Clemenceaustraat 111 te Sint-Katelijne-Waver. Een initiatief van lokaal dienstencentrum De Plek dat vorig jaar met succes het concept introduceerde in de gemeente. Vele buurtbewoners komen sindsdien dagelijks genieten van een heerlijk driegangenmenu, waarbij ook wordt ingezet op sociale verbondenheid.

Jeroen Baeten, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, legt uit: "Lokaal dienstencentrum De Plek ontwikkelde zich tot een warme en gastvrije plaats waar mensen graag samenkomen. Dergelijke succesvolle initiatieven willen we verder uitbreiden naar andere delen van onze gemeente. We merkten een duidelijke behoefte aan een vergelijkbare ontmoetingsplaats in de Elzestraat en zo ontstond het idee om hier een buurtrestaurant te openen. Dit initiatief is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van lokaal dienstencentrum De Plek. Hiermee beogen we niet alleen meer mensen te bereiken, maar stellen we hen ook in staat om hun eigen buurtbewoners te ontmoeten. Daarnaast werken we voor de bediening samen met vrijwilligers en Wijzersterk vzw. Op die manier geven we volwassenen met een beperking een kans om op hun tempo en met hun mogelijkheden mee te draaien in het dagelijks leven.”

Feestelijke opening

De officiële opening vindt plaats op woensdag 13 september. Na een welkomstwoord van Jeroen Baeten kunnen de gasten genieten van een smakelijk driegangenmenu, bestaande uit broccoliroomsoep, kip met champignonsaus, erwten en wortelen, aardappelgratin en een heerlijk dessert van rijstpap. Dit alles wordt aangeboden voor een prijs van €9,50. Personen met een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds (omnio-statuut) genieten van het menu voor €6,50.

Vanaf oktober

Vanaf oktober is het mogelijk om iedere 1e en 3e woensdag van de maand te komen lunchen. Op feestdagen is het restaurant gesloten. Reserveringen dienen steeds één week van tevoren worden geplaatst via 015 30 69 90 of deplek@zbrivierenland.be. Het menu vind je terug in ldc De Plek of op www.zorgbedrijfrivierenland.be/ldc-de-plek