Gepubliceerd op:
29
juli
2022

Tijdens de maand juli is geneeskundestudent Nora aan de slag als jobstudent zorgkundige in woonzorgcentrum Hof van Egmont. Nora: “Ik wilde ook tijdens de vakanties blijven bijleren.”

“Ik zit in het derde jaar geneeskunde en zocht een studentenjob voor de zomer. Ik wilde graag iets bijverdienen, maar tegelijk ook bijleren in de zorgsector. Een huisarts waarbij ik onlangs stageliep, vertelde me dat ze vroeger vakantiewerk deed in de zorg, en dat ze daar zo veel van had opgestoken. Dit inspireerde mij en ik heb dan ook meteen gemaild naar Zorgbedrijf Rivierenland, waar ik aan de slag kon in Hof van Egmont.”

Je staat dichter bij de mensen

“Ik vind het heel leerrijk om andere zorgberoepen van dichtbij te mogen ontdekken, in het woonzorgcentrum. Een vakantiejob als zorgkundige is ook helemaal anders dan een stage geneeskunde: ik sta nu veel dichter bij de mensen. Ik leer ook andere dingen: hoe je best omgaat met mensen met dementie, bijvoorbeeld. Of hoe ik iemand moet wassen.”


Heel betekenisvol

“Als ik medestudenten zou proberen te overtuigen om als jobstudent in een woonzorgcentrum aan de slag te gaan, dan zou ik hen zeker vertellen dat ik hier veel meer dankbaarheid ervaar dan tijdens vakantiejobs in een bedrijf of de horeca. Het is misschien een cliché, maar je voelt hier elke dag de impact die je maakt, bij de mensen. Je betekent echt iets voor een ander, en dat is een ontzettend waardevol en fijn gevoel. En ook de sfeer onder de collega’s is erg gezellig. Ik hoop dat ik hier binnenkort nog tijdens het weekend kan komen bijklussen.”

 

 

Zin in een studentenjob bij ons? Welkom!

Hier vind je meer info over een stage bij Zorgbedrijf Rivierenland