Gepubliceerd op:
2
december
2021

Kim Van Goolen (35j) staat voor haar job dagelijks te kokerellen voor onze allerkleinste bezoekers in kinderdagverblijf Zwaluwstraat. Een verse, voedzame maaltijd is namelijk enorm belangrijk voor kinderen in volle groei.

Elke dag wat anders

In het kinderdagverblijf krijgen onze bezoekertjes elke dag verschillende maaltijden en snacks. Denk aan de warme middagmaaltijd, fruitjes of fruitpap en vieruurtjes. Elke dag moet lekker, leuk en interessant zijn. We bieden daarom een zo gevarieerd mogelijk voedingsaanbod aan waarbij de kinderen hun smaken kunnen ontwikkelen. Het menu stel ik zelf op, rekening houdend met de seizoensproducten en eetgewoonten van de kindjes. Voor kindjes die halal eten worden er vegetarische balletjes voorzien en bij de boterhammen is er zoet beleg en zuivel.

Het allerleukst zijn de feestdagen en speciale gebeurtenissen, zoals Kerst of Pasen. Dan voorzien we een feestelijk menu op kindermaat. We houden ook rekening met allergenen en intoleranties, zoals bijvoorbeeld lactose-intolerantie. En we vinden het belangrijk dat er 1 keer per week een vegetarisch bordje op tafel komt. Heel wat factoren dus om rekening mee te houden.

Meer dan koken alleen

Mijn job houdt natuurlijk meer in dan enkel koken. Als keukenmedewerker plaats ik ook de bestellingen voor de producten die ik nodig heb en zorg ik dat de keuken op orde en netjes blijft. De officiële hygiëneregels (HACP) zijn daarbij enorm belangrijk. Alles wat we maken, moet ook gelabeld en gedocumenteerd worden. Jaja, er is dus ook papierwerk in de keuken.

Ik werk natuurlijk niet alleen. Inge, Nassira en Hilde assisteren me in de keuken. Bovendien zorgen zij er ook voor dat de kindjes altijd in een propere ruimte kunnen eten, spelen en slapen. En ook de kinderbegeleiders steken met plezier een handje toe op de drukkere dagen.

Wist je dat…

Nog een leuk weetje is dat we een eigen kruiden- en moestuin hebben in het kinderdagverblijf. Die wordt door de kinderbegeleiders samen met de kindjes onderhouden. Zo leren zij bij over het eten dat we maken en wij hebben onze eigen, verse ingrediënten om mee te werken in de keuken!