Gepubliceerd op:
20
oktober
2023

Ben je tijdelijk of permanent minder mobiel en zoek je een betrouwbare manier om je te verplaatsen in Mechelen? Maak kennis met Klimavelo, jouw persoonlijke fietstaxi service!

Gemakkelijk en Betrouwbaar: Klimavelo Fietstaxi’s voor Iedereen!

In samenwerking met Mpact vzw en Zorgbedrijf Rivierenland introduceert Klimavelo een nieuwe service voor alle minder mobiele inwoners van Mechelen. Of je nu een afspraak hebt bij de kapper, op bezoek wilt bij familie of gewoon even een frisse neus wilt halen, de fietstaxi’s brengen je veilig en comfortabel van deur tot deur.

Onze ervaren en vriendelijke vrijwillige chauffeurs, variërend van nieuwkomers tot langdurige bewoners van Mechelen, zijn speciaal opgeleid om de fietstaxi’s te besturen. Met de riksja’s kunnen twee passagiers mee, met een totaal gewicht van maximaal 160 kg. En heb je een opvouwbare rollator, dan kunnen we die ook voor je meenemen, samen met één persoon.

Praktische Details en Tarieven

Vervoer is mogelijk gedurende het hele jaar, zowel in de week als in het weekend, en dit binnen Mechelen en de omliggende dorpen. Reserveer je rit minstens twee dagen van tevoren op 0456 71 06 45 (vrijdag tussen 9 en 11u, op andere dagen kan je een bericht achterlaten en nemen we zo snel mogelijk contact met je op) of stuur een mail naar klimavelo@klimaan.be

Tot eind 2023 zijn alle ritten, uitgezonderd plezierritten, gratis! Voor een plezierrit betaal je €5 per begonnen uur, met een maximale duur van 2 uur.

Vanaf 2024 hanteren we een vast tarief van €2,5 voor enkele reizen (€5 voor heen- en terugreizen). Plezierritjes zijn ook beschikbaar tegen een tarief van €5 voor een uur. Als je wilt dat de fietstaxi even op je wacht tijdens je boodschappen of bezoek, is het eerste kwartier wachttijd gratis. Daarna betaal je €1 per kwartier.

Word een Klimavelo Vrijwilliger!

Tijd over en houd je van fietsen? Overweeg dan om vrijwilliger te worden bij Klimavelo! Als fietsvrijwilliger help je medebewoners van Mechelen om mobiel te blijven en draag je bij aan een vriendelijke en duurzame gemeenschap.

Voor meer informatie over deze vrijwilligerspositie en hoe je kunt solliciteren, klik hier.