Gepubliceerd op:
28
oktober
2021

Zorgbedrijf Rivierenland is een inclusieve onderneming. Mensen, die niet meteen aansluiting vinden op de arbeidsmarkt, krijgen er de kans om te leren. Zo ook Drissia.

Na een leertraject van een jaar in lokaal dienstencentrum Den Abeel, kreeg ze een vast contract als logistiek medewerker in De Rooster.

Drissia Chafi (55) kwam als 18-jarige van Marokko naar België. Ze werkte jarenlang in de horeca. Tot ze in 2016 plots zonder werk viel. En dat was niet evident als gescheiden vrouw met 5 kinderen. Maar Drissia was vastberaden: “Ik heb twee handen, ik kan hard werken.” Ze startte met een leertraject in Den Abeel. De horeca-ervaring kwam haar goed van pas, want in Den Abeel bestonden haar taken uit eten serveren, tafels zetten, afwassen en poetsen.

Altijd ruimte om te leren

Drissia rondde haar traject met succes af en mocht meteen erna starten in ldc De Rooster. Daar wordt ze bijgestaan door Pascale die haar nu ook leert werken met de computer. “De bedoeling is dat ik op termijn ook kan instaan voor het onthaal en mensen inschrijf voor de activiteiten die hier georganiseerd worden.”

Mijn werk voelt als een hobby

Drissia’s werkdag is best gevarieerd. “Ik open ’s morgens de deuren van het dienstencentrum en start op. Ik vind het fijn dat ik dat vertrouwen krijg. Met mijn collega’s overloop ik de dag en wat er allemaal moet gebeuren: koffie zetten, de afwas doen, gasten bedienen, enzovoort. Het liefst van al ben ik onder de mensen. De bezoekers hier doen graag hun verhaal en ik ben altijd bereid om te luisteren. Mensen helpen dat voelt voor mij zoals een hobby.”

“Ik spreek misschien niet perfect Nederlands, maar ik ben niet bang om te praten. Dat helpt. Je bent nooit te oud om te leren, toch?”

Zorgbedrijf Rivierenland zet zich in om mensen in te schakelen op de arbeidsmarkt op een duurzame manier via werkplekleren en tewerkstelling. Zo dragen wij bij aan de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties en mogen we ons in 2021 een Inclusieve Onderneming noemen (via vzw WEB).