Gepubliceerd op:
17
oktober
2023

Dinsdag 17 oktober 2023 bereikt het Mechelse lokaal dienstencentrum Den Abeel een bijzondere mijlpaal. Het ldc bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. Zorgbedrijf Rivierenland voorziet daarom een feestelijke receptie en iedereen mag meevieren!

Even terug in de tijd

Lokaal dienstencentrum Den Abeel, gelegen aan de Jozef Verbertstraat 61, 2800 Mechelen opende in 1973 de deuren als eerste Vlaamse dienstencentrum voor ouderen. Na 41 jaar dienst vertoonde het gebouw tekenen van slijtage en voldeed het niet langer aan de behoeften van de gemeenschap. Het Sociaal Huis en de stad Mechelen besloten daarom te investeren in een nieuw en moderner gebouw op dezelfde locatie.

Het ‘nieuwe’ lokaal dienstencentrum

Het ‘nieuwe’ ldc Den Abeel vervult dezelfde rol als het oorspronkelijke dienstencentrum, maar gaat verder dan alleen ouderenzorg. “Het staat open voor mensen van alle leeftijden en culturen. Het biedt een uitgebreid aanbod aan diensten evenals vele sociaal-culturele en vormingsactiviteiten. Het is een (buurt)ontmoetingsplaats waar mensen elkaar in een open en warme sfeer kunnen leren kennen.”, aldus Jeroen Baeten, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland.

“De voorbije 50 jaar speelde het lokaal dienstencentrum een essentiële rol in de Mechelse gemeenschap. Het is belangrijk om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van onze bezoekers. Het 50-jarig bestaan van ldc Den Abeel bewijst dat het ldc nog steeds een belangrijke rol vervult in onze samenleving en een bijdrage levert aan het versterken van de (gemeenschaps)banden binnen Mechelen.” vertelt Gabriella De Francesco, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland. “Gedurende de hele maand oktober kan je in ldc Den Abeel een tentoonstelling bezoeken dat het verhaal vertelt over de laatste 50 jaar.” gaat De Francesco verder.

Feestelijke receptie

Dinsdag 17 oktober 2023 hield ldc Den Abeel een feestelijke receptie. Tijdens deze viering genoten gasten van een hapje en drankje en een inspirerend woord door Gabriella De Francesco. Voor degenen die de receptie moesten missen, is er goed nieuws. Donderdag 26 oktober organiseert ldc Den Abeel een groots verjaardagsfeest met een etentje en optreden van Eddy Mars! Een dag vol plezier om deze feestmaand in stijl af te sluiten. Inschrijven doe je voor 19 oktober.