Gepubliceerd op:
22
april
2024

Op 19 april opende in woonzorgcentrum Hof van Egmont het vernieuwde restaurant 'Het Moment'. Dat vierden we met een feestelijke hapjesmarkt voor bewoners, bezoekers en buurtbewoners.

In Hof van Egmont zorgen onze chef-koks, samen met Sodexo, voor een gevarieerd en gezond menu. Bewoners kiezen zelf waar ze eten: in de eetruimte op de woonwijk, in het restaurant op het gelijkvloers of op de eigen kamer. 

Het Moment

Recent vernieuwden we de inrichting van het restaurant op het gelijkvloers. Daarbij hoort ook een nieuwe naam, gekozen door bewoners en medewerkers: Het Moment. Het nieuwe restaurant is een plaats waar mensen, zonder zorgen, elkaar kunnen ontmoeten en samen mooie momenten kunnen beleven.

"Een maaltijd is meer dan enkel eten, het is ook een belangrijk belevingsmoment", vertelt Gabriella De Francesco, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland. "In een sfeervol ingericht restaurant smaken de maaltijden nog beter. Het lekkere eten en de babbels aan tafel zorgen mee voor de levenskwaliteit van de bewoners." 

Iedereen welkom

Iedereen is welkom om mee te eten in het vernieuwde restaurant. Elk middag kan je een warme driegangenmenu bestellen voor 10 euro. Regelmatig staan er speciale maaltijden en feestmaaltijden op het menu. Het menu van de volgende weken kan je online bekijken.

"Tot enkele jaren geleden kwamen er elke middag zo'n 50 buurtbewoners en bezoekers mee eten. Dankzij onze ligging in het centrum van Mechelen vonden heel wat mensen de weg naar ons restaurant. Helaas is dat sinds de coronacrisis stilgevallen. We vonden het gezellig dat de deuren van ons woonzorgcentrum open stonden voor iedereen die zin had in een lekkere maaltijd aan democratische prijzen en we willen iedereen opnieuw met open armen ontvangen in ons vernieuwde restaurant", zegt Ria Martens, directeur van Hof van Egmont.

Bekijk hier het menu en reserveer je maaltijd.

De sterren van onze keuken

Elke dag toveren de chef-koks en keukenmedewerkers samen met Sodexo een uitgebalanceerde maaltijd op tafel. Dat onze chef-koks echte sterren zijn bewezen ze vandaag tijdens de hapjesmarkt. Ze namen iedereen mee op een culinaire wereldreis en maakten hun favoriete hapje klaar voor bewoners, bezoekers en mensen uit de buurt.

"Woonzorgcentra gaan over meer dan over zorg, het gaat ook over kwaliteitsvol wonen en leven. Lekker eten is daar een belangrijk onderdeel van. De woonzorgcentra van Zorgbedrijf Rivierenland bereiden daarom elke dag opnieuw gezonde en lekkere maaltijden die gewaardeerd worden door de bewoners", vertelt Jeroen Baeten, ondervoorzitter Zorgbedrijf Rivierenland.