Gepubliceerd op:
24
november
2022

Collega Debby over haar jarenlange trouwe dienst in woonzorgcentrum Hof van Egmont: "We gaan samen door dik en dun."

Debby werkt al 23 jaar in Hof van Egmont, als zorgkundige. Daarbovenop neemt ze ook met plezier een coördinerende rol op, op haar afdeling. “Ik draai volop mee in de zorg, maar heb zelf gevraagd: ‘Kan ik soms nog iets extra betekenen, voor mijn collega’s?’. Het is geen evidente tijd in de zorgsector. Ik help graag waar ik kan.”

Samen op vakantie

“Mijn hart ligt hier. Als je zo lang op dezelfde afdeling staat, bouw je een heel intense band op met je collega’s. We spreken ook na de uren af. Om naar een activiteit van de personeelskring van het Zorgbedrijf Rivierenland te gaan of om eens iets te gaan eten. Met een paar collega’s ga ik zelfs op vakantie. Voor mij is dat ontzettend belangrijk, die teamsfeer. Samen door dik en dun. Dat merk je hier écht: het zijn geen evidente tijden in de zorgsector, maar we zijn er voor elkaar. Als de werksfeer goed zit, dan is dat voor mij een onbetaalbare bonus.”

Collega's helpen

“Na 23 jaar ben je wel vertrouwd met de werking van een dienst. Daarom heb ik zelf gevraagd of ik nog wat anders kon betekenen, bovenop mijn zorgtaken. Om de collega’s wat te helpen. Als coördinator doe ik administratieve taken en volg ik het reilen en zeilen op de afdeling mee op. Ondersteund door collega’s mag ik zelfstandig werken en krijg ik de ruimte om op een creatieve manier oplossingen te bedenken. Collega’s, bewoners en familieleden vertellen me dat ze m’n werk appreciëren, en dat doet me natuurlijk veel plezier. Voor mij maakt mijn job élke dag het verschil. Anders doe je ze ook geen 23 jaar hé?”