Gepubliceerd op:
5
juni
2023

Ik doe al 3 jaar stage in WZC De Lisdodde en mag binnenkort starten als vaste medewerker. Daar ben ik zo blij om!

Het was mijn droom om voor oudere mensen te zorgen. Toen mijn oma overleed, besloot ik dat ik iets wilde doen voor deze generatie. Tijdens haar laatste dagen hielp ik haar veel en merkte ik dat dit haar deugd deed. De dankbaarheid die je terugkrijgt van deze mensen vind ik fijn en daar doe ik het voor!

Het is ook een heel sociale job. Je hebt veel contact met bewoners, familie, bezoekers en collega’s. We beschikken over een grote ploeg, wat niet overal in de zorgsector zo is. Daardoor kunnen we onze taken goed verdelen en is er ook voldoende tijd om te investeren in kwalitatieve gesprekken met bewoners of hulp inroepen wanneer dit nodig is.

Elke dag is anders, elke bewoner is anders. In elke kamer heb je andere noden.

Als stagiaire zorgkundige heb je heel gevarieerde taken:

  • Mensen wassen en verzorgen
  • Bloeddruk nemen
  • Helpen met naar toilet gaan
  • Tafels dekken, afruimen en eten serveren
  • Mensen helpen en motiveren om te bewegen
  • En vooral: een luisterend oor zijn en een band opbouwen. Ervoor zorgen dat ze zich thuis voelen.

Ik doe hier al 3 jaar stage en mag binnenkort starten als vaste medewerker. Daar ben ik zo blij om. Het is een heel vriendelijke omgeving en een fijne werkplek. 

Raquel en Jeanne

Ik kijk vooral uit naar de dagen dat Raquel van dienst is.

Jeanne, bewoner in WZC De Lisdodde

Raquel is een heel hulpvaardig en zorgzaam persoon. Vragen wij om hulp, dan is zij de eerste om te helpen … met alles! Ik heb haar graag, net zoals mijn man. We hebben altijd veel aan haar gehad. Zeker nu in deze periode van rouw na het overlijden van mijn man, is zij mijn toeverlaat. Intussen woon ik al zes jaar in De Lisdodde en ik ben hier nog steeds graag. Ik kijk vooral uit naar de dagen dat Raquel van dienst is.