Binnen Zorgbedrijf Rivierenland kun je bij verschillende diensten terecht voor sociaal contact.

De lokale dienstencentra

Deze centra organiseren elke werkdag diverse activiteiten. Het gaat dan om kaarten, een film, een fietsuitstap, bowlen, naailessen, computerlessen, taallessen, muziek, danslessen, informatienamiddagen, enzovoort. Iedereen is welkom. Het programma vind je in de activiteitenkalender. Je kunt er ook elke middag terecht om samen met anderen van een driegangenmaaltijd te genieten.

Het centrum voor dagverzorging

In onze Mechelse centra voor dagverzorging vangen we je een volledige dag op. In Residentie Offendonk in Sint-Katelijne-Waver kun je ook voor een aantal uren terecht. Je geniet in groep van een ontbijt en middagmaal en het avondmaal krijg je mee naar huis. We doen activiteiten in groep, zoals de krant lezen, kruiswoordraadsels invullen, naar muziek luisteren, samen tv kijken, gezelschapspelletjes spelen, enzovoort. We gaan ook af en toe samen boodschappen doen of een wandeling maken. Naast deze groepsactiviteiten is het ook mogelijk om individuele zorg te krijgen, zoals een bad of douche, al dan niet met hulp.

De (sociale) assistentiewoningen

Woon je alleen in een groot huis dat niet aangepast is voor ouderen en zou je graag wat kleiner wonen met meer toezicht? Misschien zijn onze assistentiewoningen wel iets voor jou. Je woont alleen of met je partner in een aangepaste woning die weinig onderhoud vraagt. Er is een woonassistent in de buurt, die niet alleen kan helpen met eventuele problemen, maar ook regelmatig activiteiten organiseert. Daar kun je aan deelnemen als je dat wilt. Er zijn woningen in het centrum van Mechelen, maar ook verderaf en rustiger gelegen.

Het woonzorgcentrum

Krijg je al heel wat thuiszorg maar is dit niet meer voldoende om de noodzakelijke zorg te krijgen? In het woonzorgcentrum kun je niet alleen alle nodige zorg krijgen, maar heb je ook contact met medebewoners. Er zijn ook altijd verschillende activiteiten waar je kunt aan deelnemen.

Vragen

Wil je graag praten met iemand over deze mogelijkheden omdat je niet weet wat voor jou de beste oplossing is? Dan kun je contact opnemen met onze zorgcoaches.