Personenalarmsysteem

Een personenalarmsysteem geeft jou en de mensen die om je geven een veilig en gerust gevoel. Je krijgt een klein en licht zendertje dat je makkelijk bij je draagt. Bij een eventuele noodsituatie druk je gewoon op de knop en kom je automatisch in contact met de centrale, waar een verpleegkundige je te woord staat. Hij of zij beschikt over de gegevens van je huisarts, je familie of andere mantelzorgers en contacteert deze in een vooraf afgesproken volgorde. De alarmcentrale is 7 dagen per week en de klok rond beschikbaar. Prijs en voorwaarden van het personenalarm. 

(Sociale) assistentiewoningen

Je woont zelfstandig in je huis of appartement. Hoewel je je hier waarschijnlijk thuis en gerust voelt, zorgt deze woning ook voor extra kopzorgen. Huis en tuin vragen veel onderhoud, de trappen worden een belangrijke hinderpaal of je woning is sterk verouderd. Je maakt je zorgen, en je omgeving misschien ook, of je nog wel veilig woont. Je wilt graag zelfstandig wonen in een aangepaste woning met hulp voor die zaken die je belangrijk vindt. Een serviceflat of assistentiewoning is voor jou wellicht de ideale oplossing.

Je komt terecht in een aangepaste, moderne en comfortabele woning, die onderhouds- en gebruiksvriendelijk en vlot toegankelijk is. De woonassistent is je aanspreekpunt en zorgt er voor dat je in alle rust kunt genieten van je nieuwe thuis. Ook een  24-uren alarmsysteem zorgt voor de nodige veiligheid en geruststelling.

Dag - of nachtopvang

Je woont alleen of samen met een partner, maar jij bent, of je familie is, ongerust over je veiligheid als je alleen thuis bent. Je zou het fijn vinden als er wat toezicht zou zijn, overdag of 's nachts. In onze centra voor dagverzorging (CDV) kun je terecht voor dagopvang. In CDV Hanswijk is er verhoogd toezicht voor mensen met dementie. In CDV Huis Offendonk kun je terecht voor enkele uren opvang als je al gebruik maakt van de dienst gezinszorg. Thuiswonende ouderen die 's nachts extra zorg en toezicht nodig hebben, kunnen ook terecht bij de nachtopvangvan het Hof van Egmont.

Vragen

Wil je graag praten met iemand over deze mogelijkheden omdat je niet weet wat voor jou de beste oplossing is? Dan kun je contact opnemen met onze zorgcoaches