Als je op zoek bent naar een zinvolle en fijne tijdsbesteding, dan ben je bij Zorgbedrijf Rivierenland aan het juiste adres. Al onze organisaties zorgen ervoor dat je iedere dag iets leuks kunt doen.

De lokale dienstencentra

Deze centra organiseren elke werkdag diverse activiteiten. Het gaat dan om kaarten, een film, een fietsuitstap, bowlen, naailessen, computerlessen, taallessen, muziek, danslessen, informatienamiddagen, enzovoort. Iedereen is welkom. In de activiteitenkalender vind je een overzicht. Je kunt er ook elke middag samen met anderen van een driegangenmaaltijd genieten en zo energie opdoen voor al die activiteiten.

Het centrum voor dagverzorging

In onze Mechelse centra voor dagverzorging kun je een volledige dag deelnemen aan activiteiten. In Residentie Offendonk in Sint-Katelijne-Waver kun je ook voor een aantal uren terecht. Je geniet in groep van een ontbijt en middagmaal en het avondmaal krijg je mee naar huis. We doen activiteiten in groep zoals de krant lezen, kruiswoordraadsels invullen, naar muziek luisteren, samen tv kijken, gezelschapspelletjes spelen, enzovoort. We gaan ook af en toe samen boodschappen doen of een wandeling maken. Naast deze groepsactiviteiten is het ook mogelijk om individuele zorg te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld een bad of douche nemen, al dan niet met hulp. Je bepaalt zelf hoe vaak je komt en waar je aan meedoet.

Vragen

Wil je graag praten met iemand over deze mogelijkheden omdat je niet weet wat voor jou de beste oplossing is? Dan kun je contact opnemen met onze zorgcoaches.

Vrijwilligers

We zoeken altijd vrijwilligers die willen meehelpen met het organiseren van die fijne dagen en zo zelf ook een mooie dag beleven. Kijk zelf of vrijwilligerswerk iets voor jou is.