Gepubliceerd op:
17
maart
2021

Voeding is enorm belangrijk voor onze allerkleinsten, en elk kind is uniek. We leggen je graag uit hoe wij elk kind telkens een aangepast bordje proberen voor te schotelen.

Niet alleen in de woonzorgcentra, maar ook in de kinderdagverblijven proberen we onze werking zo veel mogelijk af te stemmen op de individuele noden van de kinderen. Bij het intakegesprek met de ouders vragen we naar o.a. eetgewoonten, allergieën en maaltijdvoorkeuren. Denk aan vegetarisch, halal of koosjer. Maar ook de manier waarop het eten verwerkt moet worden (gemixt, geplet of alles apart) en hoe het kind zijn maaltijd nuttigt (op schoot, in een eetstoel of in een relaxstoel). 

Elk kind zijn bord

Op basis van de aanwezige kinderen maken we ’s ochtends een keukenbriefing op zodat de kokkin precies weet wat voor wie voorzien moet worden. Voor elke baby maakt zij een apart bordje klaar aan de hand van de individuele fiche met de maaltijdomschrijving. Voor de peuters wordt het eten per groep opgediend en uitgeschept bij de kinderen. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele aanpassingen die in elke eetruimte uithangen.

Diversiteit aan voedingsstoffen

Het is belangrijk dat kinderen voldoende groenten eten. Daarom voorzien wij deze elke dag bij het middagmaal (vers of diepvries) maar ook nog extra verwerkt in groentesaus en groentesoep. We bieden 1x per week vis aan en regelmatig voor alle kinderen een vegetarische maaltijd.

Elke dag bieden we vers fruit aan: in de fruitpap of in stukjes. De peuters krijgen dagelijks een melkproduct via het dessert of het vieruurtje. Bij de broodmaaltijd is er meestal keuze tussen 2 soorten beleg, zodat we ook hier rekening kunnen houden met de individuele noden van de kinderen.