Je woont nog zelfstandig en krijgt af en toe wat hulp van familie, kennissen of andere mantelzorgers. Wanneer die hulp tijdelijk wegvalt, kan Zorgbedrijf Rivierenland eventueel een handje toesteken. Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal opvangmogelijkheden voor jou.

Dagopvang

In onze Mechelse dagverzorgingscentra kunnen we je een hele dag opvangen. In Huis Offendonk  in Sint-Katelijne-Waver kun je kiezen of je voor een hele dag dan wel voor een aantal uren opvang nodig hebt. Je geniet in groep van een ontbijt en middagmaal en het avondmaal krijg je mee naar huis. Je kunt deelnemen aan activiteiten, zoals de krant lezen, kruiswoordraadsels invullen, gezelschapsspelletjes spelen, naar muziek luisteren of samen tv kijken. Je kunt ook mee boodschappen doen of een wandeling maken. Naast deze groepsactiviteiten is het ook mogelijk om individuele zorg te krijgen, een bad of douche te nemen, bijvoorbeeld, al dan niet met hulp. Meer info over de werking van het dagverzorgingscentrum.

Nachtopvang

Je bent minstens 65 jaar. Je hebt geen intensieve medische behandeling nodig, maar hebt wel behoefte aan verzorging en toezicht ‘s nachts. Thuiswonende zorgbehoevende ouderen, die ’s nachts extra zorg en toezicht nodig hebben, kunnen terecht in het Hof van Egmont voor nachtopvang.

Kortverblijf

Voor een korte periode kan Zorgbedrijf Rivierenland ook volledige opvang regelen voor thuiswonende zorgbehoevende ouderen. Dit via kortverblijf in het woonzorgcentrum Hof van Egmont of De Lisdodde. Meer informatie over kortverblijf.

Woonzorgcentra

Zoek je een permanente oplossing met voortdurende opvang overdag en ‘s nachts? Ga dan een kijkje nemen bij onze woonzorgcentra.