Gepubliceerd op:
20
december
2018

Firdaouss studeert verpleegkunde en doet al drie jaar vakantiewerk in woonzorgcentrum Hof van Egmont.

Mijn naam is Firdaouss, ik ben 21 jaar en studeer verpleegkunde aan de Karel de Grote Hogeschool. Eerder studeerde ik al af als zorgkundige aan Ursulinen Mechelen. Zo ben ik terecht gekomen in de zorg.

Tijdens mijn 6de jaar aan Ursulinen heb ik stage gelopen in Hof Van Egmont. Na een paar weken kreeg ik de vraag of ik er ook weekendwerk wilde doen. Omdat ik het werk echt graag deed, zei ik meteen ja. Nu, 3 jaar later doe ik het nog steeds even graag.

Mijn taken als student zorgkundige bestaan uit allerlei zaken zoals de hygiënische zorgen van de bewonder, helpen bij de maaltijden, mictietraining en activiteiten zoals: nagels lakken, liedjes zingen, …

Mijn dag begint meestal om 7.15 uur met een briefing. Na de briefing begin ik met het team aan de ochtendzorgen. Na de ochtendzorgen is het tijd voor het ontbijt. Nadien kunnen de bewoners naar de kiné, kapper, gym, … Om 11u30  help ik bij het middagmaal en daarna is het tijd voor de mictietraining. In de namiddag gaan we langs de kamers om koffie uit te delen en om 16.30 uur beginnen we met het avondeten.

Het leukste vind ik om samen met de ouderen leuke activiteiten te doen zoals hun nagels lakken, liedjes zingen, gezelschapspelletjes spelen, … Zo creëer je een band met de mensen en heb je samen plezier. De collega’s helpen hier dan ook mee en dat maakte het allemaal nog gezelliger.

Iedereen weet dat wat je op school leert, altijd anders is dan hoe het in het werkveld is. Daarom raad ik studentenwerk in een woonzorgcentrum echt aan want alleen zo kun je ervaring opdoen. Je leert omgaan met bepaalde situaties die je tijdens de lessen niet kunt meemaken. Het verdienen van je eigen centjes maakt je bovendien zelfstandiger.