De Plek opende op 7 juni 2022 haar deuren! Het lokaal dienstencentrum situeert zich in Sint-Katelijne-Waver, in een prachtig gerenoveerd gebouw waar ook de hoofdzetel van Zorgbedrijf Rivierenland is gevestigd.

Diensten

De Plek beschikt over een ruim aanbod aan diensten, welke? Dat lees je hieronder!

Zorgcoach

Je kan bij onze zorgcoach terecht voor al je zorgvragen. Samen zoeken jullie naar de meest geschikte oplossing. Zit je graag samen? Maak een afspraak via De Plek of via de zorgorganisatie.

Buurtrestaurant

Van maandag tot vrijdag kan je, van 12 tot 13 uur, in ons buurtrestaurant een hapje komen eten: soep, een hoofdgerecht én dessert! 

Nieuwsgierig naar het menu? De menukaart vind je online of in het dienstencentrum.

Bekijk het menu van het dienstencentrum

Prijs

Voor het dagmenu in ons buurtrestaurant betaal je 8 euro. Woon je in Sint-Katelijne-Waver én heb jij een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (omnio-statuut)? Goed nieuws, want jij krijgt 3 euro korting! Het volstaat om een kleefbriefje van je ziekenfonds mee te brengen.

Tip: wist je dat deze korting ook geldt voor de maaltijden aan huis die Zorgbedrijf Rivierenland bedeelt?

Reserveren

Kom je graag eten in het buurtrestaurant van de Plek? Vergeet dan niet je maaltijd te reserveren, dit doe je ten laatste om 12 uur de werkdag voor dat je komt

Voor beide reserveer je via 015 30 69 90.

Activiteiten

Naast bovenstaande diensten, is het lokaal dienstencentrum ook de ideale Plek om deel te nemen aan activiteiten, of er zelf een te geven. 

Het ruime gamma aan activiteiten maakt dat iedere bezoeker, jong en oud, zich ten volle zal kunnen amuseren! Kortom, voor elk wat wils.

Activiteitenkalender

Een overzicht van de geplande activiteiten zal je snel terugvinden vinden in ons online activiteitenmagazine. Nu zijn we volop bezig met het samenstellen ervan... . Nog eventjes wachten, maar we houden jullie op de hoogte! 

Informatieve activiteiten

Tijdens dit soort activiteiten verwelkomen we een expert. Deze persoon beschikt over expertise over een bepaald onderwerp en komt hier graag een woordje uitleg over geven. Enkele onderwerpen die in onze lokale dienstencentra in Mechelen al aan bod zijn gekomen: 

  • Erfenisrecht
  • Ondersteunend thuis wonen
  • Wel alleen, niet eenzaam
  • Diabetes
  • ...

Heb jij een thema waar je meer over wil weten? Laat het weten aan de medewerkers van ldc De Plek, zij zullen jouw vraag met plezier bekijken.

Vormende activiteiten

Interesse om (bij) te leren? Dat kan in De Plek! Naast informatieve activiteiten, zullen er ook opleidingen voorzien worden.

Tip: sommige lessen lopen een heel schooljaar, schrijf je daarom best in bij de start van het schooljaar, in september. Deze info staat vermeld in de activiteitenkalender, je kan ook altijd informeren in het ldc zelf.

Voorbeelden

  • Taal- en danslessen
  • Bloemschikken
  • Computercursus
  • Leren werken met tablet/smartphone
  • ...

Recreatieve activiteiten

Tevens zullen er recreatieve activiteiten plaatsvinden in De Plek, zoals gezelschaps- en kaartspelen, petanque, bingo, biljart,... . Je kan rustig de krant of een tijdschrift lezen en ga zo maar door! Tijdens de openingsuren van het lokaal dienstencentrum kan je hier altijd terecht voor deze activiteiten.

Groepsactiviteiten maken ook deel uit van ons aanbod. Uitstapjes, tornooien, volksspelen, ... zelfs feestjes! Meestal zijn deze feestjes voorzien van een klein hapje, waar je vooraf voor dient te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.
Voor meer info kan je contact opnemen met de medewerkers van De Plek.

Inschrijven

Neem je graag deel aan één (of meerdere) activiteiten? Geef een seintje aan het lokaal dienstencentrum en we helpen je graag verder.

Mail deplek@zbrivierenland.be

Tel. 015 30 69 90 

Prijs

Vele activiteiten zijn gratis, anderen zijn betalend. De kostprijs staat altijd vermeld in de activiteitenkalender. Sommige activiteiten voorzien zelfs een hapje! Wil je hier tijdens deze activiteit van genieten, dan bestel en betaal je dit bij je inschrijving.

Verhuur zaal Offendonk

Je kan onze polyvalente ruimte zaal Offendonk huren voor het organiseren van recreatieve activiteiten. Alles wat je hierover dient te weten, lees je in het huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement zaal Offendonk