Gepubliceerd op:
11
maart
2018

De laatste dag van de vrijwilligersweek. Dit keer nemen we een kijkje in twee lokale dienstencentra, Lydia in Den Abeel.

In de eetzaal van het lokaal dienstencentrum Den Abeel is de paassfeer al helemaal aanwezig. Vandaag spreek ik met Lydia, één van de vrijwilligers die mee instaat voor de versieringen van onder andere deze ruimte.

Hoe ben je in Den Abeel terechtgekomen als vrijwilliger?

Ik zocht na mijn pensioen iets meer dan 2 jaar geleden een zinvolle bezigheid. Vroeger kwamen mijn ouders regelmatig naar Den Abeel en dus dacht ik van eens te horen of ik hier vrijwilligerswerk kon doen. Ze zochten hulp om mee op te dienen bij het middagmaal en dus startte ik één keer per week. Ondertussen kom ik 4 keer per week, ik ben een tijdje iedere dag gekomen maar dat heb ik moeten afbouwen.

Welke taken doe je allemaal in Den Abeel?

Ik help nog altijd een aantal keer per week ’s middags. Daarnaast doe ik 2 keer per week in de voormiddag de balie. Ik zit samen met Josée ook in het feestcomité en wij zorgen ervoor dat de lokalen versierd zijn rekening houdend met het seizoen of de activiteiten. Af en toe help ik ook bij bepaalde activiteiten als ze me nodig hebben.

Wat vind je leuk aan vrijwilligerswerk?

De appreciatie van de mensen. Zowel van de bezoekers die het fijn vinden dat je helpt als van de medewerkers die je bedanken omdat je geholpen hebt. Je kan ook kiezen wat je wel of niet wil doen en dan doe je dit ook met hart en ziel. Dit doe je niet omdat het moet maar omdat je het graag doet. Bovendien luisteren ze hier ook naar wij ervan denken, we mogen onze mening zeggen en we krijgen verantwoordelijkheid en dat is ook fijn.

Heb je dan regelmatig contact met de andere vrijwilligers?

Ja, we zijn met een tof team. Er is een plezante sfeer tussen de vrijwilligers. Ik kom met Josée soms zelf in het weekend de zalen versieren dan loopt ons niemand in de weg!

Bedankt voor dit gesprek en vooral voor jullie vrijwillige inzet!