Gepubliceerd op:
7
maart
2018

Met meer dan 80 zijn ze in het woonzorgcentrum Hof van Egmont en Kris is er één van. De vrijwilliger van vandaag!

2 jaar geleden was er in de tuin van het woonzorgcentrum Hof van Egmont een tent opgesteld en daarin kon iedereen de toekomstige kamer van het nieuwe Hof van Egmont komen bekijken. Kris was één van de kijklustigen en hij is blijven plakken. Vandaag zit ik samen met hem in de winterzon in de cafetaria van Hof van Egmont.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik had een opleiding logistiek medewerker gevolgd en daarbij stage gedaan in een ziekenhuis en in een woonzorgcentrum. Daarna heb ik nagedacht over wat ik graag wilde doen met mijn kennis en mijn hart lag in het woonzorgcentrum. Het omgaan met de bewoners en praten met hen is een heel fijne ervaring. Ik leer iedere dag bij van wat ze mij vertellen.

Welke activiteiten doe je allemaal als vrijwilliger?

Ik heb geen vaste agenda. Ik help vooral bewoners in een rolstoel die naar het ziekenhuis moeten. Samen met hen ga ik dan te voet tot daar en dan blijf ik bij hen wachten tot we terug kunnen. De coördinator belt me op als ik nodig ben, soms is dat een week op voorhand en soms kan dat de dag voordien zijn en af en toe zelfs de dag zelf.

Daarnaast ben ik ook begeleider bij de maandelijkse bingo. Ik roep de nummers af en dat is echt ook heel plezant. Er worden grapjes gemaakt en de bewoners genieten hier echt van. Af en toe help ik ook bij een pannenkoekennamiddag of als er croque monsieurs worden gebakken.

Krijg je dat allemaal goed gepland?

Dat is niet zo gemakkelijk. Je moet echt een goede agenda bijhouden om het allemaal goed op te volgen. Ik volg ook regelmatig cursussen en moet daar dus ook rekening mee houden.

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk?

Dat is heel moeilijk met woorden te omschrijven. Het heeft gewoon echt een goed gevoel, het feit dat je iets kan betekenen voor de bewoners en zij ook voor jou. Ik help hen met wat ze nodig hebben of beantwoordt hun vragen en zij vertellen hun verhaal aan mij.

Het is ook fijn dat er af en toe contact is met andere vrijwilligers. Binnenkort gaan we samen met alle vrijwilligers gaan wandelen en zo kunnen we elkaar beter leren kennen en ook onze ervaringen delen.

Bedankt voor dit gesprek en vooral voor jouw vrijwillige inzet!