Gepubliceerd op:
10
mei
2022

Droom je ervan om zorgkundige, verzorgende of begeleider kinderopvang te worden? Dankzij het programma Diverscity kan jij je omscholen tijdens de werktijd én met behoud van je loon. Cindy vertelt hoe zij zo op haar 46e weer kon gaan studeren.

Wie? Cindy Liekens (46) is woningassistent in wzc Bosbeekhof
Studeert voor: zorgkundige
Gestart in: september, volgt een 1-jarige voltijdse opleiding in Mechelen

 

“Het waren mijn collega’s die me zeiden: Cindy, zorgkundige, dat zou écht iets voor jou zijn. Maar op mijn 46e weer gaan studeren? Als alleenstaande mama was dat voor mij niet haalbaar. Dankzij het Diverscity-project kan het wél: ik studeer voltijds, maar behoud mijn loon, mijn maaltijdcheques en fietsvergoeding. En ik kan tegelijk mijn droom waarmaken. Als zorgkundige kan ik nog meer voor de bewoners zorgen. Daar kijk ik naar uit.”

Pluspunt: "Ik mag stagelopen in het woonzorgcentrum waar ik werk. Dat voelt heel vertrouwd! Ik ken mijn draai én de mensen al in Bosbeekhof."

Cindy’s tip voor wie twijfelt: “Probeer het gewoon! Ben je anderstalig en vrees je dat een Nederlandstalige opleiding te zwaar is? Laat je niet afschrikken. Ze helpen je écht in de opleiding.”

Over opnieuw gaan studeren: “Ik dacht dat de opleiding moeilijker zou zijn. Er zijn ook geen grote ‘examenperiodes’ waarvoor je grote brokken leerstof in één keer moet verwerken. In de plaats wordt er gewerkt met veel tussentijdse evaluaties. Zo kan je de leerstof heel goed bijhouden, zonder examenstress."

"Mijn dochter is verpleegkundige. Ze heeft me af en toe geholpen met het maken van een samenvatting. En natuurlijk ook door te supporteren. Dan zegt ze (net zoals ik haar vroeger altijd aanmoedigde): komaan mama, je kunt dat. En inderdaad: ik ben ondertussen al bijna gediplomeerd zorgkundige!”

Over Diverscity

Wil jij je graag omscholen tot verzorgende, zorgkundige of begeleider kinderopvang? Tijdens de werktijd én met behoud van loon? Dan er is goed nieuws! 

Als je nu al in een lokaal bestuur werkt, dan kan je in het Diverscity-project stappen. Diverscity biedt je de mogelijkheid om tijdens de arbeidstijd én met behoud van je loon een gratis opleiding te volgen.

Door deze opleiding kan je misschien doorgroeien naar de job die je al zo lang wilde doen. Opdat jij de opleiding zou kunnen volgen, voorziet je werkgever een tijdelijke vervanger voor jou. Dat is mogelijk omdat de Vlaamse overheid hiervoor de financiële middelen voorziet. Je leest er alles over in deze brochure.

Inschrijven?

Nog vragen? Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, dan kan je altijd bij diverscity terecht via ktrajecten@diverscity.be of 02 211 55 18 (van ma tot do)

Heb je interesse? Informeer dan ook steeds je leidinggevende vooraleer je inschrijft voor deze opleiding.

Hoe kan je inschrijven? Inschrijven kan tot 20 augustus 2022, maar wees er snel bij als je zeker wil zijn van een plaatsje voor het schooljaar 2022 – 2023. De plaatsen zijn beperkt.