Gepubliceerd op:
26
oktober
2021

Wie geconfronteerd wordt met ongeneeslijk ziek zijn, zoekt houvast. Met de waakkoffer introduceert wzc De Lisdodde een koffer vol steun voor haar bewoners en hun naasten in de moeilijke periode van afscheid.

Waken wordt beschreven als wakker blijven om op te letten, verzorgen, de wacht houden, toezicht houden. Naasten houden het oog op hun familielid, vriend of partner.

Behalve algemene, emotionele en praktische informatie verlenen, vind je in de waakkoffer bv een aromalamp, etherische oliën, een dekentje, een boekje met gedichten, handcrème, schrijf- en kleurgerei, enz.

Massageolie of handcrème kan bv helpen bij persoonlijk contact, wanneer praten even niet aan de orde is of niet meer kan. Daarnaast kunnen kruiswoordraadsels en boekjes de gedachten even verzetten. Sommige mensen noteren graag in dagboekvorm, anderen bladeren graag door een fotoboek. We proberen met deze koffer in te spelen op ieders noden.

De waakkoffer kan ook helpen bij het zoeken van een nieuw evenwicht voor zij die afscheid moeten nemen van een vriend of familielid.

In wzc De Lisdodde willen we ook in de laatste fase van het leven een huiselijke omgeving creëren waar ruimte is voor ontspanning, een omgeving die uitnodigt tot een gesprek en waar de bewoner en zijn naasten tot rust kunnen komen.