Gepubliceerd op:
16
mei
2022

Freddy is vrijwillige chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale: dagelijks zorgt hij ervoor dat personen die zich moeilijk kunnen verplaatsen, toch naar de dokter, de winkel of de kapper kunnen.

Freddy werkte als buschauffeur bij De Lijn. Toen hij op brugpensioen ging, kon hij het rijden én de mensen niet missen. Hij werd vrijwillige chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale: “Het gevoel dat ik mee mensen hun dag mag maken, is geweldig”.

 

“Geen twee ritten zijn dezelfde”, lacht Freddy. “Elke passagier heeft z’n eigen bagage, en z’n eigen verhaal. En ik ben graag een luisterend oor. Omdat ik zeven dagen op zeven rijd voor de Minder Mobielen Centrale heb ik intussen ook ‘vaste klanten’. Als vrijwillige chauffeur kan ik zo echt een vriendschapsband opbouwen met de mensen die bij me in de wagen stappen. Sommigen zie ik dagelijks. Ik lach weleens dat ze mij als hun ‘adoptiezoon’ beschouwen.”

 

Mensen gelukkig maken

“Ik rijd mensen naar de dokter, naar de supermarkt of het ziekenhuis. Anderen zet ik af voor een kappersbezoek of bij familieleden. Ik breng mensen met plezier overal waar ze willen zijn. En ja, het gebeurt dat er al eens iemand een reis naar zee wil maken. Waarom niet? Het is zo mooi om mensen gelukkig te kunnen maken. Al is het maar met iets schijnbaar ‘kleins’ als een autorit. Voor wie zich niet zo gemakkelijk kan verplaatsen, maakt die rit echt wel een wereld van verschil.”

 

Alle beetjes helpen

“Een ritje per dag, een dag per week, een weekend per maand… Alles is mogelijk. Als vrijwillige chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale kies je zelf de uren en dagen waarop je rijdt. Alle kleine beetjes helpen. En ik verzeker je: je krijgt er enorm veel dankbaarheid voor terug”.

 

Freddy zoekt vrijwillige collega-chauffeurs

Als vrijwillige chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale zorg je ervoor dat personen die zich moeilijk kunnen verplaatsen toch naar de dokter, de winkel, op familiebezoek… kunnen. Help jij graag mensen vooruit en rij je graag met de wagen? De Minder Mobielen Centrale van Mechelen is dringend op zoek naar enthousiaste chauffeurs. 

Meer info: mmc.mechelen@zbrivierenland.beof 015 44 52 39 tussen 9 en 11 uur