rolstoeltoegankelijke wagen

Bij autodelen maken meerdere personen of gezinnen om beurten gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto's. Het is een eenvoudige manier om heel wat kosten te besparen. Iedereen kan deelnemen, of je nu een auto hebt of niet, of je de auto dagelijks nodig hebt of slechts heel af en toe. Er bestaan evenveel manieren van autodelen als er chauffeurs zijn.

Informatie over de verschillende vormen van autodelen kan je hier vinden.

In Mechelen stelt Cambio (met steun van de Stad Mechelen) een rolstoelvriendelijke cambiowagen te beschikking. Deze wagen is dankzij de bodemverlaging optimaal toegankelijk en is zowel bruikbaar voor gewone rolstoelen als voor scootmobiels. Alle details vind je terug op de website van Cambio. De wagen kan opgehaald worden in de Lijsterstraat in Mechelen.

Om gebruik te maken van de rolstoeltoegankelijke Cambio-wagen moet je eerst een Cambio-kaart aanvragen. Daarna kan je de wagen gewoon reserveren (wel bij 'rolstoeltoegankelijk' aanvinken bij uitrusting) en hem afhalen op het gereserveerde moment. Je bepaalt zelf hoelang je hem nodig hebt, een uur, een dag of zelfs een hele week.

Op het einde van iedere maand ontvang je een factuur. De exacte kostprijs vind je ook terug op de website van Cambio (prijsklasse M).