teamfoto 38Volt Werk zoeken terwijl je kleine kinderen hebt, is niet altijd gemakkelijk. Een flexibele kinderopvang is vaak een oplossing. En professionele begeleiding naar werk een plus.
38 Volt combineert beide in de Caputsteenstraat 38, vlak aan het Caputsteenpark.

Wat is 38 Volt?

38 Volt is ontstaan vanuit het Europese project PACE i.s.m. Stad Mechelen met als doel via kinderopvang de drempel naar de arbeidsmarkt te verlagen voor gezinnen in een kwetsbare situatie. In 2020 besliste de stad om voor dit project samen te werken met Zorgbedrijf Rivierenland. 

38 Volt ondersteunt gezinnen met jonge kinderen (0-3 jaar) met het aanbieden van een flexibele kinderopvang én professionele begeleiding van de ouders richting werk, opleiding of vrijwilligerswerk. Het team van medewerkers is klein, 5 collega's, wat veel vertrouwen uitstraalt naar de gezinnen.

Waarom?

Het ouderschap kan een echte drempel vormen om opleidingen te volgen of om te gaan werken. Vooral voor gezinnen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en die weinig of geen gebruik kunnen maken van kinderopvang. 38 Volt zorgt voor positieve energie, zowel voor de ouders als voor de kinderen.

Voor wie?

38 Volt is er specifiek voor gezinnen die in een kwetsbare situatie zitten.