Gepubliceerd op:
2
augustus
2021

Wist je dat… zowel flesvoeding als borstvoeding mogelijk is in onze kinderdagverblijven? Mama’s zijn welkom om overdag hun kindje te komen voeden, maar mogen ook flesjes afgekolfde melk meegeven.

Zo krijgt Lars sinds twee maanden elke dag borstvoeding van zijn mama in kinderdagverblijf Dennenstraat. Zowel hij als zijn mama Eva vinden dit super:

“Na drie maanden was het zover. Lars zou naar het kinderdagverblijf gaan. En ik terug aan het werk, van thuis uit. Gelukkig wonen we in dezelfde straat als het kinderdagverblijf, dus ik zou hem snel kunnen gaan ophalen na mijn werkdag.

Ik wilde Lars graag borstvoeding meegeven naar het kinderdagverblijf, maar maakte me zorgen of dit wel zou lukken, aangezien ik nooit genoeg kon kolven in een sessie voor een volledige maaltijd. Mijn vroedvrouw had me verteld dat meteen voltijds kolven best zwaar kon zijn, en de melkproductie wat zou kunnen minderen. Toen ik mijn bezorgdheid vertelde aan Ann, de verantwoordelijke van kinderdagverblijf Dennenstraat, vertelde ze dat ik Lars ook tijdens mijn werkpauze mocht komen voeden. Dat leek me super!

Ondertussen geef ik nu al bijna twee maanden borstvoeding in het kinderdagverblijf. Om de drie uur spring ik eventjes binnen om Lars te voeden en te knuffelen. Natuurlijk gaat dit niet als ik een overleg heb of aanwezig moet zijn op het werk, maar dan geef ik flesjes afgekolfde melk mee. We hebben geluk dat Lars geen moeilijke drinker is, en de flesjes ook gemakkelijk aanneemt. Voor mezelf is het heerlijk om te gaan voeden, dan heb ik echt een pauze, moet ik me geen zorgen maken over mijn melkproductie, en kan ik Lars toch zien en knuffelen doorheen de dag! Een echte luxe waarvoor ik heel dankbaar ben!

Binnenkort beginnen we met vaste voeding, en zien we wel hoe het dan verder verloopt met de borstvoeding. Ik hoop nog een tijd te kunnen blijven geven! Het is ook leuk wat meer zicht te hebben op de werking van het kinderdagverblijf: De verzorgsters doen dat echt super!”

Wil jij ook borstvoeding komen geven aan je kind in het kinderdagverblijf? Laat dit even weten aan de verantwoordelijke.