Gepubliceerd op:
22
maart
2023

Ondanks het feit dat de temperaturen niet meteen voor een lentegevoel zorgden, zakten er toch ruim 100 buurtbewoners af naar het Lentefeest dat het buurtparlement Heihoek organiseerde in LDC Den Deigem en in de Karmelietentuin.

Het buurtparlement kreeg de steun van de stadsdiensten. Ze kregen subsidies en ontwierpen een infobord met een bomenkaart, er werden plantjes geleverd die meer kleur in de tuin moeten brengen en er werd overlegd met de buurt en de lokale compostmeesters over het onderhoud.

Niet alleen in de Karmelietentuin maar ook in LDC Den Deigem was het zondagnamiddag gezellig druk. De aanwezigen werden verwend met gratis thee en koekjes. “Een aantal Marokkaanse buurtbewoners hebben massa’s lekkere koekjes gebakken en er komen ook twee bandjes spelen. We werken voor de organisatie ook samen met de Keeting zodat er een hele diverse groep aanwezig is. We plannen met ons buurtparlement ook de komende maanden nog een aantal acties. Zo is er op 11 juni een wandeling en in september organiseren we een filmavond. Ook bij de heraanleg van de Adegemstraat, die nu begonnen is, krijgen we inspraak”, zegt Josée.

 

Artikel & foto: GVA - Ward Bosmans