Gepubliceerd op:
1
september
2022

Lana Smets (31) kon woonzorgcentrum Hof van Egmont niet missen. Nadat ze elders ervaring ging opdoen, werkt ze er vandaag dan ook opnieuw met veel plezier, als permantieverpleegkundige. "Ik had vooral heimwee naar de huiselijke sfeer en het contact."

“Ik werkte eerder al zeven jaar als zorgkundige bij Hof van Egmont, tot ik besliste om weer te gaan studeren. Na mijn studies verpleegkunde voelde ik me niet helemaal klaar om meteen verantwoordelijkheid op te nemen bij Hof van Egmont. Ik wilde eerst meer ervaring opdoen, maar merkte al snel dat ik heimwee had naar mijn tijd in het woonzorgcentrum. Vooral de huiselijke sfeer en het contact met de bewoners miste ik. In het ziekenhuis wisselen de patiënten veel sneller, waardoor het moeilijker is om er een band mee op te bouwen. In het Hof van Egmont ken je de bewoners beter, waardoor je op een andere manier met hen kan omgaan.”

Kleine zaken, groot verschil

“Daarom ging ik er terug aan de slag, als permanentieverpleegkundige deze keer. In mijn functie kom je op verschillende afdelingen en ken je bijna iedereen. Tegelijkertijd kan je heel zelfstandig werken en heb je veel inbreng in hoe je je werk doet. Ik probeer bijvoorbeeld altijd tijd te maken voor kleine zaken die het verschil kunnen maken, zelfs op de dagen waarop het drukker is. Ik kan dan misschien geen half uur bij een bewoner op de kamer zitten kletsen, maar als ik bijvoorbeeld bij iemand langsga om insuline in te spuiten, gebruik ik dat moment om even contact te leggen.”

Grote, maar mooie verantwoordelijkheid

“Ik denk nu bijvoorbeeld aan een bewoner waar ik een heel goede band mee heb. Soms wrijf ik eens over zijn bol, om aan te geven dat ik er voor hem ben. Ook de andere bewoners wil ik tonen dat ik graag naar hen wil luisteren. Je maakt tenslotte deel uit van hun leven. Dat gaat gepaard met een grote verantwoordelijkheid, maar het is ook enorm mooi. Het wil immers zeggen dat er mensen zijn die op je rekenen, mensen waarvoor je echt iets kan betekenen.”

 

Een job als permanentieverpleegkundige, iets voor jou?

Word jij Lana's collega? WZC Hof van Egmont is op zoek naar een permanentieverpleegkundige. Ontdek de vacature hier.