Gepubliceerd op:
22
januari
2020

Linda Waes (54 jaar) rolde de dienstencentra binnen als leerkracht Line Dance. 7 jaar geleden maakte ze de overstap naar logistiek (all-round) medewerkster. De perfecte functie voor een vrolijke bezige bij als Linda.

Mijn ervaring in de horeca komt goed van pas

Voor ik bij de dienstencentra kwam, heb ik lang in de horeca gewerkt. Ik vond dat heel leuk maar maakte lange dagen, en moest ook vaak ’s nachts werken. Dit begon zwaar op mijn gezondheid te wegen waardoor ik een andere sector heb moeten zoeken. Na het volgen van een danscursus ben ik als lesgeefster line dance begonnen in ldc De Schijf en ldc De Smis. Zo heb ik kennis gemaakt met de dienstencentra.

Toen ik hoorde van de vacature voor logistiek medewerker in De Rooster, heb ik meteen gesolliciteerd en examen gedaan. Ik kwam als beste kandidaat uit de bus en mocht meteen beginnen. Je kan deze functie een beetje vergelijken met de horeca. Mensen komen hier ook om gezellig samen te zijn, om iets te drinken of te eten.

Als logistiek medewerkster doe je een beetje vanalles

Eigenlijk noem ik mezelf geen logistiek medewerkster, maar eerder een all-round medewerkster die overal van afweet en helpt. Van administratie en inschrijvingen, tot de tafels dekken en het opdienen van eten, het begeleiden van activiteiten en voorbereiden van hapjes, bestellingen plaatsen, naar de winkel gaan, lokalen klaarzetten en opruimen voor de lessen, kapster en pedicure, … Er komt heel veel kijken bij deze job, maar ze is divers. Je verveelt je nooit. En voor je het weet is de werkdag om.

We zijn een goed team

Het contact met de mensen vind ik ook geweldig, dat is nu echt het leukste van de job. Ik ben van nature heel sociaal aangelegd en kan het met iedereen goed vinden. Er zijn al eens momenten dat een bezoeker een slechte dag heeft. Maar het lukt mij altijd om daar een positieve draai aan te geven. De mensen die hier komen, zijn erg dankbaar voor alles wat we doen.

We zijn ook echt een goed team hier in ldc De Rooster, iedereen doet zijn best en ik heb fijne collega’s om mee samen te werken.

In mijn job vind ik alles leuk!

In de voormiddag maak ik de toog in orde nog voor de mensen binnen komen. Ik vul alles aan, kijk alles na, zet de zaaltjes klaar voor de lessen, eventueel nog wat poetsen tussendoor en voor je het weet is het middag. Dan zet ik de tafels klaar voor de maaltijden.  Ondertussen komen de eerste mensen ook al binnen voor de maaltijden, die bestellen wat te drinken en om 12u dien ik samen met onze vrijwilligster hun maaltijden op. Dan is het afruimen, afwassen en een pauze om zelf wat te eten natuurlijk. Na de middag beginnen de activiteiten die ik mee ondersteun.

Ik werk hier nu part-time (19u / week) en vind echt alles leuk aan mijn job: de mensen, het contact, de muziek die hier vaak op de achtergrond speelt – ik loop ook vaak zingend rond – maar vooral: ik heb een bezige dag. Ik leg niet zomaar een stukje van mezelf in deze job, ik leg mezelf er helemaal in en ik zou hier graag blijven werken tot aan mijn pensioen.  :)