Week van de borstvoeding: 1/08 - 07/08. Kolven op het werk, hoe werkt dat?

Afkolven op het werk? Uiteraard kan dat. We werken graag een kolf- of borstvoedingspauze-plan op maat uit voor alle medewerksters die interesse hebben. “Dankzij de flexibiliteit van mijn leidinggevende is de combinatie afkolven en werken goed vol te houden.”

“Mijn moederschapsrust zat er dan wel op, maar ons borstvoedingsverhaal nog niet”, zegt Rianne. Ze is ergotherapeut in woonzorgcentrum Hof van Egmont, en sinds kort kolft ze op het werk. “Mijn dochtertje Ziphora is drie maand en half, en ik ben nog maar net weer gestart met werken. In samenspraak met m’n leidinggevende werd er gezocht naar een afkolfplek waar ik me comfortabel voel. Ik mag de kolfpauzes ook flexibel in mijn dag inpassen. Die vrijheid is heel fijn en zorgt ervoor dat ik de combinatie afkolven en werken goed vol kan houden.”

Wil jij ook afkolven tijdens het werk? Het kan!

Wil jij ook afkolf- of borstvoedingspauzes nemen? “Laat het ons dan zeker weten”, klinkt het bij Anne Spruyt, stafmedewerker kwaliteit, zorgbeleid en vorming. “Voor elke medewerkster die graag wil kolven op het werk - of haar kindje wil voeden tijdens de werkuren, want dat kan ook - maken we afspraken op maat met haar leidinggevende. We stellen dan een lokaal ter beschikking waar privacy mogelijk is. Een half uur pauze per halve werkdag kan flexibel ingepland worden.” Twijfel je om zelf te kolven op het werk, omdat je de enige zou zijn op jouw afdeling of entiteit? Anne: “Weet dat er altijd iémand de eerste moet zijn. Zo baan je de weg voor je collega’s.”

Meer info: https://www.kindengezin.be/nl/thema/zwangerschap-en-geboorte/voorbereiden-op-de-geboorte/op-het-werk-en-soorten-verlof