Je woont zelfstandig in je huis of appartement, en hoewel je je hier thuis voelt, geeft je eigen woning je ook kopzorgen. Huis en tuin vragen veel onderhoud, de trappen worden lastig of je woning is verouderd. Je maakt je zorgen, en je omgeving misschien ook, of je nog wel veilig woont. Je woont wel liefst zelfstandig, in een aangepaste woning, met ondersteuning voor die dingen die je belangrijk vindt. Als je dit herkent, is een (sociale) assistentiewoning voor jou wellicht de ideale oplossing.

Je komt terecht in een aangepaste, moderne en comfortabele woning die onderhouds- en gebruiksvriendelijk is en vlot toegankelijk. Een aantal woningen zijn specifiek ingericht voor rolstoelgebruikers. De woonassistent is je aanspreekpunt en zorgt er voor dat je in alle rust kunt genieten van je nieuwe thuis. Ook een 24-uren alarmsysteem waakt over je veiligheid en welzijn.

In een (sociale) assistentiewoning mogen je eigen meubelen mee. Dat geeft je een fijn en vertrouwd gevoel. Je kunt je eigen potje koken, je woning onderhouden en je huishouden beredderen. Of je kunt een beroep doen op gespecialiseerde dienstverlening, al dan niet van Zorgbedrijf Rivierenland.

Je behoudt je zelfstandigheid en privacy. Een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en af en toe een activiteit, voorkomen dat je je eenzaam voelt. Je hebt ook contact met de andere bewoners. Als je daar zin in hebt, natuurlijk. Elke residentie krijgt ondersteuning van een woonassistent. De woonassistent is een aanspreekpunt en organiseert af en toe gezamenlijke activiteiten.

Zorgbedrijf Rivierenland beschikt over 138 wooneenheden, verspreid over 5 locaties. 

Sociale assistentiewoningen

Vier residenties zijn sociale assistentiewoningen. Dit betekent dat er inkomens- en eigendomsvoorwaarden aan gekoppeld zijn.

De prijs van de woning is afhankelijk van je inkomen en de locatie. 

Assistentiewoningen

Eén residentie is geen sociale assistentiewoning. Dit betekent dat hier geen inkomens- of eigendomsvoorwaarden zijn. Er zijn wel een beperkt aantal andere voorwaarden. De volgorde op de wachtlijst wordt bepaald door je zorgbehoefte en je inkomen.

De prijs van de woning is op basis van de volledige dagprijs. 

Hoe aanvragen?

Een telefoontje of mail naar de zorgorganisatie of een bezoek aan de zorgcoach volstaat. Er wordt zo snel mogelijk een afspraak gemaakt met de zorgcoach die alle aspecten met jou bespreekt. Wil je graag eens een serviceflat te bezoeken? Maak dan een afspraak met de zorgorganisatie.