Gepubliceerd op:
12
mei
2020

Ieder jaar op de geboortedag van de beroemdste verpleegkundige Florence Nightingale vieren we de mensen die dit bijzondere beroep uitoefenen. Vandaag misschien zelfs meer dan ooit.

Wanneer mensen denken aan een verpleegkundige dan zien ze een ziekenhuis voor zich met iemand in een wit pakje die medicatie uitdeelt, bloed trekt of een wonde verzorgt.  Binnen Zorgbedrijf Rivierenland zien we iedere dag dat een verpleegkundige zoveel meer is.

De verpleegkundige biedt een heel pakket warme zorg: er is de medicatie en de spuit maar ook het luisterend oor wanneer een bewoner zich fysiek of mentaal niet zo goed voelt, het creëren van een huiselijke leefomgeving, het samenwerken en kennis delen met collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers, het samen genieten met bewoners van fijne momenten en hen steunen bij de moeilijke. Ze zijn met andere woorden één van onze onmisbare schakels.

Al onze medewerkers verdienen het applaus dat iedere avond om 20 uur weerklinkt maar ook als er geen crisis is, zou dit applaus terecht zijn. We bieden samen zorg aan elke unieke bewoner, cliënt en kind maar vooral ondersteunen we jong en oud in de manier waarop zij hun leven willen leiden.

We willen van deze dag gebruik maken om elke medewerker expliciet te bedanken voor het werk dat ze iedere dag verzetten, voor hun engagement, hun betrokkenheid en de vele mooie initiatieven om het verschil te maken. Jullie maken van Zorgbedrijf Rivierenland een warm nest voor onze bewoners, cliënten, kinderen maar ook voor elkaar.

En daarom dus: DANKJEWEL!